Zero gândire economică, Viziunea liberală – 340 pagini de hârtie igienică

Zero gândire economică, Viziunea liberală – 340 pagini de hârtie igienică

Consolidarea fiscală dorită de PNL înseamnă concedieri și reduceri zdravene de salarii. Comisia Europeană spune cu cifre că Orban și guvernul PNL mint de îngheață apele! Lumina galbenă de la capătul tunelului penelist se anunță a fi doar întuneric și atât!


Comisia Europeană a tras un semnal de alarmă cu privire la evoluția economică a statelor membre publicând cifrele sale privind prognoza de creștere economică. Potrivit acestor cifre peneliștii lui Orban ori sunt proști, ori mint de îngheață apele! Noi spunem că sunt adevărate ambele afirmații. Dar știți vorba românească peștele se împute de la cap și se curăță de la coadă. La noi capul pute rău dar rău de tot a prostie pentru care nu există tratament. Guvernul Orban a ”reușit” ca într-un an și două luni să facă o datoria suplimentară cât toată datoria făcută de România în primii 21 de ani după Revoluție.

Practic guvernul Orban a pus în cârca fiecărui român plata unei datorii suplimentare de 1300 de euro. La sfârșitul guvernării PSD, în oct 2019, România avea o datorie guvernamentală pe locuitor de 3.900 euro pe locuitor. În decembrie 2020 Romania, în plină guvernare PNL, va avea o datorie guvernamentală de 5.200 de euro pe locuitor!!!


Cică programul de guvernare al PNL a fost scris de 470 de experți ceva mai puțin decât numărul de specialiști cu care ne amenința CDR-ul. Nu știu dacă vreunul dintre cei 470 de experți i-au șoptit tolomacului suprem Klaus Iohannis că deficitul este mai mare decât „un pic“! De fapt pe Iohannis nici nu îl interesează cifra în sine, preocurarea lui fiind să răspundă doar la întrebările care îi convin, când face caricaturile alea de conferințe de presă.
Consolidarea fiscală a fost aruncată undeva pe la pagina 12 dar introducerea a fost lăsată pe seama BNR care, prin vocea lui Lazea a spus că ar fi necesară reducerea săptămânii de lucru la 4 zile concomitent cu reducerea salariului cu 20%. Parcă am mai văzut filmul ăsta! Groază galbenă! Între timp stăm și ne întrebăm cum naiba de conduce unul ca Orban România.

Primul ministru s-a supărat pe presă și a plecat efectiv dintr-o conferință de presă după ce jurnaliștii l-au întrebat cum se vor realiza cei 1.000 de kilometri de autostradă promiși de PNL în programul de guvernare. Totul pe modelul Iohannis. De fapt plecat este puțin spus, Orban a luat-o efectiv la galop, ministrul Bode inventând o scuză de tot râsul. După ce am văzut faza am spus că Orban și Ion Ștefan parcă sunt frați iar dacă îi adăugăm pe Iohannis și Ionel Dancă avem un careu de papagali care conduc o națiune care nu merită ce i se întâmplă acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *