Vrem sa fim testați! Avem dreptul la viață și la sănătate!

Vrem sa fim testați! Avem dreptul la viață și la sănătate!

Faptul ca ”Guvernul meu”  refuza sa ne testeze în masa este un fapt știut!

Ceea ce nu se cunoaște de multa lume, însă, este faptul ca sunt mulți romani, care ar scoate din portofel câteva zeci de lei sa își facă testul, ridicând astfel presiunea pe sistemul medical și ajutând la identificarea precoce a cazurilor pozitive cu COVID-19.

În Israel, Germania, pana și în Coreea de Sud, se fac testări de masă și se controlează prin testări de sondaj, gradul de imunizare a populației!

Și atunci, ne întrebăm: care este motivul pentru care Guvernul a pus monopol pe aparatele și testele pentru detectarea virusului pandemic? Care este motivul pentru care Guvernul Orban refuză testarea în masă în pofida evidenței că măsurile luate până în prezent, plasează România pe locul 10, într-un top al țărilor cele mai nesigure, în timpul acestei pandemii? De ce în urma anchetelor epidemiologice nu sunt testate toate persoanele care figurează în raport ca au fost contact direcți cu bolnavul – și aici ne referim direct la membrii de familie- și sunt testați aleatoriu?

La toate aceste întrebări nu putem decât specula, însă adevărul este extrem de dureros! Suntem lăsați la voia întâmplării și a destinului. Numai dacă ești suficient de norocos sau faci parte dintr-un grup de privilegiați, atunci ai toate șansele sa fii testat și sa ți se aplice medicația care trebuie!

Pe de alta parte, toată lumea știe ca o zi de spitalizare costa statul roman o mulțime de bani! Din banii noștri! Și totuși, în timp ce bolnavii care au ghinionul sa sufere și de alte boli decât virusul ucigaș sunt externați și trimiși acasă, le sunt amânate operațiile și tratamentele din cauza embargoului pus în spitale, persoanele depistate pozitiv la coronavirus și sunt asimptomatice, sau cu simptome ușoare sunt internate în spital și ținute pe banii statului!! În loc sa păstreze paturile pentru cei care au forme grave și au nevoie de asistenta medicala??!!!

Și pentru ca în aceasta lume egalitatea este numai pentru caței, solicit public prefectului județului Vrancea, Berbece Gheorghița sa spună dacă, și când a fost testat pentru noul coronavirus, pentru ce motiv, și în baza cărei anchete epidemiologice?

#coruptiaucide #staiacasa

Sursa foto : ziaruldevrancea.ro / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *