Va începe școala în județul Vrancea? Sau nu va începe? Asta-i întrebarea !

Va începe școala în județul Vrancea? Sau nu va începe? Asta-i întrebarea !

Deci, după ce am șters lacrimile de fericire ale copilului când a aflat că școala se redeschide peste o lună (🙁), am început să caut informații ca să aflu cum vor învăța copiii în acest nou an școlar, în Vrancea.

Și astfel, am înțeles că prefectul județului Vrancea, acel funcționar public reprezentant al Guvernului Orban în teritoriu, acel personaj care nu mai știe unde și când a terminat cele 12 clase (sau îi este rușine să spună) va fi cel care o să decidă cu privire la începerea școlilor în județul Vrancea.

În caz că nu mai știe ce sunt acelea, îi reamintesc faptul că școlile sunt : ”instituții de învățământ public unde se predau elementele de bază ale principalelor discipline/… izvor, sursă de cunoștințe, de învățături” (sursa DEX)

Așa se face că între selfie-urile pe care le postează pe FACEBOOK mai dihai ca Dorian Popa, prefectul PNL de Vrancea va trebui să își găsească timp să răspundă vrâncenilor la câteva întrebări:

  1. Ce vor face, din septembrie, părinţii din localitățile unde şcoala va fi online (dacă sunt pesediste mai mult ca sigur că vor fi carantinate), puşi în faţa unei situaţii fără ieşire – merg la serviciu sau stau acasă cu copilul?
  2. Ce fac şcolile nepregătite pentru distanţare socială, numărul copiilor dintr-o clasă fiind de peste 30, iar împărţirea în două grupe fiind imposibilă deoarece nu există nici spaţiu fizic şi nici cadre didactice suficiente?
  3. Ce vor face copiii şi profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale fără internet? Bine, nici în municipiul Focșani nu avem semnal bun peste tot.
  4. Când vor ajunge tabletele cumpărate de Guvern la copii şi la profesori?
  5. Cum vor preda online profesorii care nu au competenţe digitale? Adică, profa de chimie cum va face experimentele…pe whatsapp? Să nu uităm că doar 10% din cadrele didactice sunt în acest moment capabile să predea digital.
  6. Există vreun program de pregătire intensivă a profesorilor pentru dobândirea competenţelor digitale? Pentru anul acesta era întrebarea, nu pentru 2022!
  7. Va putea ministrul învățământului să distribuie tabletele în fiecare școală înainte de începerea cursurilor?

Un răspuns mi l-a dat acea ființă blondă, slabă și cu studii la Moscova (apropos de cine este comunist), vicepremierul Turcan care a recunoscut cu seninătate că tabletele NU vor ajunge la timp la profesori și la elevi. (Vezi aici)

Dar, probabil că România Educată în varianta PNL Vrancea este aceea în care un politician nu are nevoie de prea multa școală ca să conducă destine și să facă strategii de dezvoltare a unei comunități. Cel puțin asta este concluzia dacă ne uităm la cei care au obținut funcții în PNL Vrancea: prim vicepreședintele Daniel Moroșanu (fără BAC luat), ministrul Ion Ștefan (cu grave probleme de exprimare ”dăăăă”), prefectul Gheorghiță Berbece (cu lacune mari în CV) etc.

Dar nu-i așa? Profesorii sunt mândri când ies pe stradă cu fularul galben la gât să-și convingă elevii de liceu să voteze PNL!

Sursa foto : digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *