Ups! Prefectul a stâlcit-o iar!

Ups! Prefectul a stâlcit-o iar!

Berbece nu știe dacă cetățenii care ies din municipiul Focșani sau care vin din localitățile limitrofe trebuie să completeze declarații!!!

Într-o notă de presă, asumată de Marian Oprișan, șeful administrației județene, se arată că prefectul habar nu are că Focșaniul este membru în două asociații de dezvoltare intercomunitare, ambele aprobate de legislativul local și că astfel oamenii nu au nevoie de declarație dacă ies în afara Focșaniului pe un perimetru de 30 km în perioada stării de alertă.
Mai exact, legea spune că, de fapt, zona metropolitană este acea asociere dintre municipiul reşedinţă de judeţ, Focșani, şi localitățile limitrofe, parteneriat care poartă denumirea de asociație de dezvoltare intercomunitară.
Și, se pare că Focșaniul are chiar două. Partea mai proastă este că reprezentantul Guvernului PNL în teritoriu, Berbece Gheorghiță, habar nu are despre asta și a instruit politiștii și jandarmii să dea amenzi oamenilor care se deplasează în localitățile din jurul Focșaniului.
Marian Oprișan a explicat pe text de lege că lucrurile stau altfel și că oamenii nu au nevoie de declarații dacă vin dinspre și se duc spre: Golești, Cîmpineanca, Vînători, Răstoaca, Milcovul, Gologanu, Cîrligele, Bolotești, Garoafa, Urechești, Vulturu și Cotești, cu punct de reper Focșani. Și asta pentru că aceste localități sunt într-un parteneriat cu Focșaniul.
Acum, că Berbece este fără știință de carte, știm demult. Ceea ce ne surprinde este că directorul de cancelarie care îl consiliază pe prefect în hățișurile juridice și care a fost ”racolat” de peneliști tocmai din primăria Focșani, nu a știut măcar din auzite de asociațiile în care este membru municipiul. Dar probabil că doamna, care a aflat tot de la noi că în încercarea să eludeze legea a devenit incompatibilă cu calitatea de funcționar public (detalii aici) este mai preocupată să obțină o funcție de director la Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea, unde directorul tocmai a fost proaspăt revocat. Ce să-i faci? Mai avea și Ion Ștefan ceva pile de pus pe funcții. Dar până atunci, poate încearca să nu își mai bată joc de oameni prin pilele pe care le susține pe ditamai funcțiile, așa cum este prefectul.

Citiți declarația lui Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea aici.

Sursa foto : playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *