ULUITOR! Românii au fost sechestrați în case și internați cu forța în baza unui act nelegal!  Direct spus, guvernul Orban a instituit starea de urgență printr-un act neconstituțional. Implicațiile juridice sunt devastatoare.

ULUITOR! Românii au fost sechestrați în case și internați cu forța în baza unui act nelegal! Direct spus, guvernul Orban a instituit starea de urgență printr-un act neconstituțional. Implicațiile juridice sunt devastatoare.

Pe înțelesul celor neacomodați cu hățișurile juridice, arătăm că printr-o decizie, Curtea Constituțională a decis că tot ce e cuprins în ordonanțele militare date în ultimile două luni, de la amenzi până la carantină, de la restricții la adresa persoanelor până la închiderile de firme, mall-uri, biserici, parcuri ESTE LIPSIT DE TEMEI LEGAL. De ce? Pentru că Orban trebuia să instituie starea de urgență nu prin ordonanță ci prin lege care să fie adoptată de Parlament, uitând, sau neștiind 😉 ! că nu putea să restrângă drepturile și libertățile oamenilor prin ordonanță de urgență. Dar, să ne reamintim că, la începutul crizei, premierul PNL al României, cu o autosuficiență greu de egalat de vreunul din oponenții săi politici, declara că pentru el ”Parlamentul nu există”! 

Așadar, se pare că pe principiul legii penale mai favorabile TOATE DOSARELE PENALE FĂCUTE ÎN PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ – 576 potrivit ultimei comunicări a GCS AICI – VOR PICA în INSTANȚĂ…ADICĂ SUNT FĂCUTE DEGEABA. Ba mai mult, ne aflăm la acest moment în situația în care este vid legislativ, până luni sau marți (18-19 mai a.c.) și asta pentru că, deși Președintele României a anunțat încă de acum 3 săptămâni că la 15 mai încetează starea de urgentă, miniștrii lui Orban nu au reușit să scrie o lege până pe 11 mai, depunând la Parlament cu doar 3 zile înainte de a expira starea de urgență, legea care să le permită să instituie starea de alertă așa cum a dictat șeful ”guwernului meu”.

  Ceea ce mulți nu știu este  că nici în al 12-lea ceas, Iohannis nu vrea să-și asume greșeala și să emită un decret de prelungire a stării de urgență cu 3 zile, așa cum este presat de USR! Așadar, suntem curioși cine va deconta degringolada care va fi în următoarele zile și îmbolnăvirile cu COVID-19: Președintele Iohannis sau Guvernul Orban?

#incompetentaucide

Sursa foto DIGI24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *