ULTIMA ORĂ! Prefectul Berbece, senatorul PNL Cătălin Toma, purtătorul de cuvânt al prefectului Adrian Crețu și medicul epidemiolog Janina Lazăr  anchetați de procurori într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

ULTIMA ORĂ! Prefectul Berbece, senatorul PNL Cătălin Toma, purtătorul de cuvânt al prefectului Adrian Crețu și medicul epidemiolog Janina Lazăr anchetați de procurori într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii îi vor ancheta pe prefectul de Vrancea Gheorghiță Berbece, pe senatorul Cătălin Toma, pe medicul Janina Lazăr și pe Adrian Crețu pentru fapte prevăzute de legea penală, săvârșite de aceștia pe timpul stării de urgență. Mai exact, se pare că aceștia ar fi divulgat în scopul utilizării în spațiul public și în beneficiul personal al unor demnitari și al partidului politic din care fac parte (PNL) informații confidențiale gestionate procedural numai prin Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne dar și informații false în scopul defăimării oponenților politici, scopul fiind crearea unei stări de panică generalizate care să justifice decizii politice și administrative, ceea ce ar fi afectat grav interesul public prin subminarea încrederii cetățenilor în autorități într-o situație excepțională de criză.

Sursele ne-au relatat că Berbece, Toma, Crețu și Lazăr ar fi divulgat informații referitoare la activități ce țin de gestionarea crizei COVID-19, dar mai ales de situația personală a pacienților și identitatea lor, către presa locală  și către persoane din PNL Vrancea, fapte pedepsite de legea penală.

Vă reamintim că senatorul Toma se lăuda într-o postare din luna aprilie, pe o rețea de socializare, că el cunoaște date din anchetele epidemiologice, cu toate că informațiile gestionate de ISU și DSP au caracter confidențial, motiv pentru care s-a și luat decizia de către Guvernul României ca toate comunicările referitoare la epidemie să fie făcute doar de la București prin Ministerul Afacerilor Interne. Așadar, este posibil ca procurorii să verifice modurile de comunicare aflate în dotarea personală a instituțiilor din care cei patru fac parte dar și a lor personal (telefon, fax, email etc). Vă vom ține la curent cu detalii.

Sursa fotografii : Facebook / Ziarul de Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *