ULTIMA ORA! În PNL se rupe lanțul de iubire????

ULTIMA ORA! În PNL se rupe lanțul de iubire????

Se vorbește din ce în ce mai des prin mediile PNL cum din  duetul umoristic Toma – Ștefan se  va cam alege praful, fiind pregătită deja trecerea la spectacolul de tip One Man Show,  marca Ion Ștefan.

După ce la alegerile locale trecute era nevoie de un primar cu nume bun, care să legitimeze prin cuvântul său toate nulitățile, care naiba știe cum au ajuns să  ocupe locurile eligibile de pe listele PNL, acum, când acești nimeni pe  drum sunt validați ca  reprezentanți la nivel înalt ai statului roman, CV urile frumos garnisite nu mai au nevoie de tractare.

Din vâltoarea politică, câștigător la puncte a reușit sa iasă de departe, deputatul  Ion Ștefan, iar cum în umbra lui scurtă va mai  putea crește doar ce va vrea el , parveniții care au simțit gustul și avantajele funcției publice,  strâng deja rândurile în așa măsură încât, lui Toma nu prea îi mai vedem locul în poveste…

Pe de altă parte,  și primarii care au stat o vreme încolonați în spatele senatorului, oricât ar vrea să se declare oameni de echipă, știu să își conserve  interesele și  își fac în primul rând griji pentru fotoliile onorante, pe care ar vrea sa le tina ocupate și în următorii 4 ani.  Deși ii zâmbesc galeș în față senatorului Toma Cătălin, pe ușa din spate Ștefan primește temenelele  și  împarte, nu gratis, asigurările de sprijin.

E greu de înțeles totuși, mai ales pentru intelectualii și oamenii serioși simpatizanți ai PNL ului local, cum  Toma Cătălin în loc să  își dezvolte simțurile și avantajele politice, alege să se sacrifice și să își erodeze imaginea  jucând rolul unui  comunicator penibil și total neserios.

În ultima vreme, abordează în batjocoră și cu o logică puțin credibilă , subiecte fumate care par sa aibă ca unic scop gâdilarea orgoliului unui  jurnalist prieten de nădejde al lui Bachus și total ratat, o astfel de jertfă a carierei politice putând fi apreciată însă, doar de debilii  camarazi  de pahar  ai lui Sebastian  Oancea,  și , e adevărat, spre nedisimulata bucurie a celor care așteaptă cu speranță  căderea unui lider.

Toma pare sa fie astăzi la 1000 de ani lumină de realitățile administrației, pe care a avut cândva șansa să o conducă  chiar bine, mereu în contratimp cu mișcările adversarilor și tot mai aproape de un eșec  politic prevestit  de mișcarea de interese care se coagulează și se ridică vizibil în jurul lui Ion Ștefan.

Ion Ștefan nu s-a hotărât încă, dacă va viza pană la capăt consiliul județean sau se va dori senator, dar orice va alege, lângă el, în primele rânduri,  îi vom vedea pe cei cărora le e real  îndatorat,  care ii gâdilă asiduu orgoliul de mare om politic, și  intre care, nu am auzit să se afle  Cătălin Toma.  Inclusiv pentru Primărie, se discuta de o marionetă dispusă sa ia poziția de ghiocel (gen Gheoca,  Berbece sau alții asemenea) care să accepte fără  rezerve comanda unică a  lui Ion Ștefan.

Așadar în scenariul cel mai realist, Ion Ștefan va rămâne MARE și își va impune camarila care îl frecventează din ce în ce mai insidios, fiind dispus chiar și la un sacrificiu, care ar putea însemna aruncarea în dizgrație a  senatoraşului cel viteaz……

Susrsa imagine : adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *