Ultima Ora! GRINDĂ de Vrancea cercetat de procurori pentru fals și posibil spălare de bani!

Ultima Ora! GRINDĂ de Vrancea cercetat de procurori pentru fals și posibil spălare de bani!

Cei mai noi penali din funcții publice sunt ,din nefericire, din Vrancea! Ion Grinda Stefan si fosta lui secretara Ana Maria Dimitriu sunt verificați la bani de către procurori.

Ce vor sa afle oamenii legii este cum a reușit Grinda sa împrumute secretarei lui 300.000 de euro, bani  pe care ea, la rândul ei, i-a DONAT Partidului National Liberal la alegerile europarlamentare din 2019. Metoda a fost una simpla: Grindă împrumută una bucată de sfert de milion de euro secretarei, ea ii varsă in conturile PNL și așteaptă cuminte ca după alegeri AEP (Autoritatea Electorala Permanenta) să returneze banii care urmează același traseu dar in sens invers: AEP virează domnișoarei Dimitriu 300.000 de euro, iar ea îi returnează șefului ei Ion Stefan.

Am uitat să vă spunem că domnișoara a donat acești bani PNL-ului pentru a fi pusă pe locul 15 – fără șanse, loc neeligibil – pe lista de candidați la Parlamentul European.

Doar că buba este că procurorii Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție nu pricep neam cum a reușit  Grinda sa o împrumute pe Ana Maria Dimitriu cu atâta bănet în condițiile în care din declarațiile lui de avere nu rezultă că ar fi avut acești bani scoși din firma!  Sun bani scoși la negru? Este fals in declarația de avere? Nu știm, vom vedea.

Și ca hora sa fie completă, Ana Maria Dimitriu nu precizează în declarația de avere de anul acesta (2020) ca ar fi primit înapoi banii de la AEP,  nici că și-ar fi achitat împrumutul așa că deși săracă lipită, Anuța cea fâșneață rămâne cu o datorie de 300.000 euro agățată de gatul gingaș.

Însă, vrăjitorie curata, în declarația lui Grinda apare, anul acesta  așa, din senin, un cont nou cu suma de 300.000 euro, fără sa explice proveniența banilor! 

Or, tărășenia este descrisă de contabili ca fiind una pe care Fiscul și procurorii o pot devoala prin verificări care sa descopere dacă banii împrumutați au fost legal scoși din firma și dacă au fost  impozitați ! Cât despre falsul în declarații atât Grindă cât și blonda consiliera vor trebui sa își stoarcă cei doi neuroni posedați la comun ca sa justifice de ce au ascuns datele!

Oricum, de luni bune, pe lângă procurori, ANI, presa și alți cercetători adună, împart și scot radicalul din combinațiile lui Grinda. 

Întrebarea este: cine si-ar lăsa pentru o leafa de bugetar o afacere ”de milioane”?  

1 thought on “Ultima Ora! GRINDĂ de Vrancea cercetat de procurori pentru fals și posibil spălare de bani!

  1. Ion Stefan nu este milionar! Se stie asta! Are ceva bani Coman, fratele cel mare care conduce de fapt fabrica. El depinde de banii castigati la minister si la parlament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *