Strategia dezastruoasă a PNL pe Vrancea, etapa pe Victimizare [stirilocale.eu]

Strategia dezastruoasă a PNL pe Vrancea, etapa pe Victimizare [stirilocale.eu]

PNL Vrancea se duce spre un nou dezastru.

Deja este evident că județul ce a dat un ministru al dezvoltării și un secretar de stat la interne are performanța de a nu obține nici de această dată județul Vrancea, Focșaniul sau vreo altă nouă localitate. În schimb are șanse mari să mai piardă din comunele unde deținea controlul.

Acum s-a trecut pe județ la o nouă etapă, cea de victimizare. Sub 30% este un rezultat rușinos de care ei nu pot să treacă. E greu să mai îngrași în ajun porcul.

Ar fi fost bine ca liberalii să aibă o comună model ca să o prezinte cetățenilor, dar pe Vrancea primarii liberali nu au nici o performanță notabilă , asta deși Ion Ștefan pompează bani la greu în ele. Ei vorbesc de drumuri bune dar primăriile liberale sunt ca după război.

Acum s-a trecut la o nouă etapă, cea de diversiune, de victimizare.

În Suraia, unde primarul socialist conduce detașat cu peste 50% din opțiunile de vot, disperarea este mare, cu atât mai mult cu cât liberalii au propus soția unui secretar de stat de la interne la funcția de primar.

Aici ieri dimineața s-a petrecut ceva incredibil: farmacia candidatului liberal a fost vandalizată cu vopsea. La nici 30 de minute a și apărut un articol mare într-un ziar din Vrancea , o făcătură liberală. Se insinua că primarul ar fi făcut acest lucru. Sigur că primarul a negat și a cerut poliției să își facă treaba. Doar că poliția nu și-a făcut treaba deoarece, ghice ce, aparenta victimă este secretar de stat la interne. Așa că cercetarea înaintează greu ca să treacă alegerile locale.

De ce un primar cu peste 50% ar face așa ceva? Un primar cu două mandate, ambele luate cu peste 50%?

În cercetatea penală există o regulă de aur: cine ar câștiga din acest lucru, iar răspunsul este evident: aparenta victimă liberală.

Vorbele prin sat sunt însă altele: candidatul a încercat o victimizare, dar iată că nu a ieșit. Așa că lovitura a fost una cu ricoșeu, s-a întors împotriva candidatului liberal, oamenii crezând, pe bună credință și dreptate, că ei ar fi în spatele acestei strategii proaste. Vopseaua s-a șters repede, în câteva minute, pagubă zero.

În Suraia bătălia pare a fi mare. Stroe Maria , că așa se numește soția secretarului de stat de la interne, a făcut și plângere la ISC ca să oprească lucrările de asfaltare în curs. Dădea prost ca străzile să se asfalteze în plină campanie.

Dar nu este singurul caz din județ. La Bărsești liberalii au printat pliante false împotriva lor și apoi au acuzat PSD de dezinformare. Nici la Bărsești nu a mers treaba cum s-ar fi dorit, lumea nu prea a căzut în plasă.

Vor mai urma și alte cazuri, surprize, că doar atât se poate în lipsa performanțelor.

Sursa articol și fotografie: stirilocale.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *