Raluca Turcan – PNL, acel politician buimac care încă mai așteaptă să se trezească vie și nu moartă, și alocațiile copiilor!

Raluca Turcan – PNL, acel politician buimac care încă mai așteaptă să se trezească vie și nu moartă, și alocațiile copiilor!

Cred că toți știm bâlbele și amețeala Ralucăi Turcan, care în dorința de a demonstra că este deșteaptă nu a făcut decât să ne dea de gândit care au fost motivele promovării ei pe funcția de viceprim-ministru în Guvernul României.

Zilele acestea domnia sa ne arăta că 33% dintre copiii României sunt în risc de sărăcie și excluziune socială, și tocmai de aceea Guvernul are în vedere să implementeze un amplu program prin care cei mici să fie ajutați! Asta nu e rău. Dar, a uitat să spună ca șeful ei, domnul Orban împreună cu ministrul finanțelor nu dau doi bani pe asta, dovada că țipa din gură de șarpe că nu vor și nu pot mări alocațiile copiilor, deși Parlamentul a decis încă de la începutul anului ca fiecare copil să primească  300 de lei pe lună, iar cei cu probleme speciale chiar 600 lei alocație lunară. 

Și atunci, ne întrebăm, cum va scoate Raluca Turcan copiii României din sărăcie? Sau vrea sa cumpere de  la Guvern direct haine și mâncare să le împartă prefecții PNL personal copiilor? Ca doar se apropie alegerile locale și parlamentare, nu? Noi nu am înțeles.

Cât privește alocațiile, UNICEF a arătat că alocațiile mărite cresc nivelul de trai. Mai pe înțelesul tuturor, alocațiile universale pentru copii, reprezentând 1% din PIB, ar reduce cu până la 20% sărăcia la nivelul întregii populații a unei țări, arată un raport UNICEF (detalii aici). Acum, în România, alocațiile reprezintă 0,69% din PIB. Așadar DUBLAREA ALOCAȚIILOR copiilor, așa cum prevede legea în vigoare, ar însemna creșterea de la 0,69% în PIB la 1,38% , dacă PIB-ul ar rămâne același. Însă, în condițiile în care PIB-ul crește – așa cum ar fi normal, să avem creștere economică – evident ca procentul alocațiilor, chiar dublate, ar fi mai scăzut.

Însă, copiii vor trebui sa aștepte să le cumpere Raluca Turcan haine și mâncare, ei neputând să își asigure nevoile tocmai din alocațiile mărite anul acesta, deoarece Iohannis și guvernul său continuă să refuze în continuare aplicarea legii și dublarea alocațiilor! 

Dar poate își mai aduce aminte deputatul de Vrancea, actual ministru Ion Ștefan, că în 2018 ieșea public și cerea Guvernului PSD de la acel moment dublarea alocațiilor! Acum se pare că a uitat și nu mai considera așa important acest lucru.  

Sursa foto : mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *