Prim-ministrul Ludovic Orban angajat la firma lui Grindă – „Balcanic Prod“!!!

Prim-ministrul Ludovic Orban angajat la firma lui Grindă – „Balcanic Prod“!!!

Ion Ştefan a ieşit la shopping. După ce l-a cumpărat pe Orban, Grindă vrea să cumpere funcţia de primar al Focşaniului!

Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării, zis Grindă datorită căsoaiei cât un teren de fotbal a ieşit la cumpărături. Pentru că are cam tot ce vrea muşchiul lui omul a hotărât să cumpere Primăria Focşani. Nu este vorba despre clădirea primăriei deşi, la câţi bani are ar putea să o achiziționeze lejer. Tolomacul nr. 1 din Guwernul Orban a pus ochii, nici mai mult nici mai puţin, decât pe funcţia de primar al Focşaniului.

Toată chestiunea asta cu candidatura la primăria Focşaniului este o problemă sensibilă pentru Ion Ştefan din simplul motiv că este ginerele lui Ion Lăţcan, fost primar al municipiului pentru vreo trei mandate (din care unul cu USL). Pentru că are reputaţia unei persoane care nu prea face nimic cum trebuie i s-a pus pata pe scaunul de primar ca să-şi demonstreze valoarea lui socru-său. Toată treaba asta a început acum patru ani când Grindă a candidat pentru prima dată la postul de primar al Focşaniului. Atunci a dat primele semne că va deveni tolomacul care este acum când seara s-a declarat primar iar dimineaţă s-a trezit cu Misăilă pe scaunul de la primărie.

Ambiţiile lui Ion Ştefan sunt, cel puţin în parte, ale fratelui său Coman Ştefan – Fănică care, după bătaia luată acum patru ani de la Misăilă, a vrut musai să-l facă pe Ionuţ ministru. Cum cei doi fraţi sunt cunoscuţi pentru lipiciul lor la bani, Fănică a vrut şi a reuşit, să-l pună ministru pe Ion chiar la Dezvoltare, portofoliul cu cei mai mulţi bani de împărţit din tot guwernul. Misiunea în cauză s-a dovedit a fi mult mai uşoară decât candidatura la primăria municipiului Focşani dintr-un motiv simplu: pe statele de salarii ale grupului de firme Balcanic Prod, controlat de cei doi fraţi Ştefan, a figurat o perioadă cel care va deveni cel mai prost prim-ministru pe care l-a avut România vreodată, Ludovic Orban.

Deci aţi înţeles bine Orban a fost angajatul lui Grindă!!! Eu unul bag mâna în foc că Orban nu s-a dus la muncă decât să semneze statul de plată şi atât. Păi şi ce dacă ar spune unii dintre voi, nu trebuia şi Orban să lucreze undeva? Sigur am spune noi dar chiar la cel care l-a angajat? Nu miroase nimic? Nimic putred în Danemarca? Dacă treaba asta era între pesedişti cum ar fi fost? S-ar fi lăsat cel puţin cu un protest #REZIST sau cu o Piaţa Universităţii!! Cu criminalilor, corupţilor, distrugeţi ţara, cumpăraţi (sau vindeţi) România la bucată! La ei nimic, au voie să facă ce vor, inclusiv o chestie ca asta.

Şi uite aşa a devenit Ion Ştefan ministru al Dezvoltării, nu într-un guwern, ci în două, ambele cu Ludovic Orban prim-ministru. Degeaba a primit eject de la Parlament, Ludovic l-a vrut şi basta. Iohannis a tăcut şi el şi nu zis nici pâs. Chiar de două ori. E clar că cei doi se înţeleg foarte bine. Gen doi fraţi făcuţi de aceeași mamă. Că i-o fi scăpat pe amândoi în cap şi au ieşit cu defect la grindă este altă socoteală. Sau o fi vreo chestie de genul o mână spală pe alta altfel rămân murdare amândouă. Tu m-ai ajutat, te ajut şi eu! Aşa o fi Lucovid dar până când! Eu unul nu pot să nu mă întreb la câţi dintre miniştrii sau parlamentarii PNL au dat fraţii Ştefan de muncă? Nu cumva or fi mai mulţi?

De unde naiba au atâţia bani fraţii Ştefan?

Asta este o întrebare bună care chiar ar merita răspuns, chiar şi unul incomplet. Fraţii Ştefan au început activitatea ca producători de folie de polietilenă. Mai exact folie de învelit solariile, sacoşe şi alte produse de ambalat. Activitatea au desfăşurat-o într-o hală de lângă fostul ILF pe strada Brăilei (pe lângă un actual supermarket focşănean). Băieţilor le-a mers bine treaba şi s-au extins, au mutat fabrica lângă abator, loc în care până în ziua de azi au lăsat curtea neasfaltată!

Succesul în afaceri i-a împins încă şi mai departe şi au deschis încă o fabrică, la Tulcea, în care produc folie de polipropilenă pentru pachete de ţigări, bidoane şi tot soiul de ambalaje. Creierul în toate combinaţiile posibile şi imposibile este fratele Fănică şi mai spun gurile spurcate, Mirela Ştefan, nevasta lui Ion şi fiică a fostului primar Lăţcan.  Banii au început să curgă gârlă şi uite aşa s-a finanţat şi cariera de candidat ratat şi cea de ministru (tot ratat spunem noi) a lui Ion Ştefan.

Uite aşa a ajuns Ion Ştefan ministru al României şi ne-a făcut pe noi focşănenii şi toată Vrancea de râs cu prestaţiile lui penibile. Nu-mi ies din cap fraza absolut fantastică cu „deci mâine… vom construi acum. Deci prin semnarea acestor… mâine.. ceea ce am putea mâine, facem astăzi. Construim acum mâine”. Sau şedinţa de guwern cu penele, pedele, petedele (nici nu ştiu dacă până la urmă i-a ieşit). ce să mai vorbim de episodul de mim cu Ludovic Orban în rol de prim vorbitor iar Ion Ştefan în cel de imitatorul din spate de s-au strambat de râs chiar şi ziariştii plătiţi de el.

Ce să ne mai mire pe noi, muritorii de rând că oamenii ăştia pot să cumpere un post în guwernul României??? Aţi tot ţipat ciuma roşie şi v-aţi ales cu Ştefan şi Orban, indiferent că aţi vrut sau nu. Vor reuşi să ne cumpere şi pe noi? La kilogram sau vot cu vot? Cu dreptatea, cu onestitatea, cu profesionalismul cum rămâne? Dar cu sufletul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *