Prefectul de Vrancea, gaura neagră în CV referitor la studiile absolvite și munca prestată până la vârsta de 56 de ani!

Prefectul de Vrancea, gaura neagră în CV referitor la studiile absolvite și munca prestată până la vârsta de 56 de ani!

Funcția de prefect al județului este o demnitate publică care presupune ca ocupantul să aibă obligatoriu studii superioare, o forma de specializare din categoria masterului sau cursurilor postuniversitare dar mai ales vechime în specialitatea studiilor.

La Vrancea a fost numit ca prefect un personaj controversat si contestat public din punct de vedere al studiilor academice dar mai ales al vechimii în muncă. Astfel, din cv-ul postat pe site-ul Prefecturii Vrancea am aflat că Gheorghiță Berbece ar fi absolvit Universitatea Dimitrie Cantemir și ar avea diplomă de economist în specialitatea Management Turistic și Comercial.

Problema este că la o simplă căutare pe google am constatat că universitatea precizată de prefect în CV este la Tîrgu Mureș și are ca specialitate a Facultății de Științe Economice:  Economia comerțului, turismului și serviciilor, adică altceva decât a scris Berbece.

Ne-am gândit că emoționat fiind, a greșit numele unității de învățământ și că o fi absolvit Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, care are sediul în București. De aceasta dată am găsit  ca la aceasta universitate ar exista Facultatea de Management Turistic și Comercial dar, surpriză, școala cu o durată de trei ani, învățământ de zi și învățământ cu frecvență redusă are o singură specializare – Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, ceea ce nu bate cu ce a scris prefectul Berbece în CV. De altfel, Berbece nici nu și-a trecut în curriculum vitae facultatea absolvită ci doar universitatea, ceea ce trezește suspiciuni rezonabile cu privire la diploma de licență deținută de prefect.

Mai mult, încercând să vedem ce experiență și venituri a acumulat prefectul nostru, am constatat că cel puțin din 2018 nu mai avea nicio firmă, niciun venit și niciun loc de muncă. Calculând am văzut că prefectul Berbece a terminat facultatea pe la 41 de ani, între liceu (pe care sperăm că l-a absolvit când a terminat cursurile și nu mai târziu) și facultate stând probabil la părinți sau fiind întreținut de soție deoarece nu a trecut niciun loc de muncă…. nicio experiență profesională. După ce a absolvit facultatea în 2005, a stat încă trei ani să își revină din efortul intelectual făcut, și începând cu 2008 (adică la 44 de ani) până în 2018 a lucrat la diferite societăți comerciale și o perioadă foarte scurtă de timp la Garda de Mediu unde a fost numit politic de Guvernul Boc în 2009. Și pentru că știa că urmează să dețină o funcție de demnitate publică, s-a gândit să își mai ia o pauză de la muncă de vreo  2 ani până să depună jurământul de prefect al județului Vrancea.

Însă, ce este cel mai hilar este că prefectul de Vrancea se laudă că știe să scrie în Word – ”stăpânind bine procesatorul de text” dar și ”calculul tabular ”! Mda, ați citit bine: ”calcul tabular”!  Ne-am declarat învinși căutând să aflăm ce înseamnă  calcul tabular, și credem că de fapt Berbece se descurcă la calcul tabelar. Dar cine suntem noi să cârcotim atâta timp cât omul are printre competențe ”manualitatea”. Nu fiți malițioși nu vă gândiți la cuvinte interzise de buna cuviință, noi ne-am gândit ca mânuirea carafelor sau farfuriilor i-a oferit prefectului nostru asemenea competențe.

Ca și concluzie: de ce sa mai facem școală dacă poți ajunge în top fără să te chinui, condiția fiind să lipsești afișe electorală și buzele de ……mâna care trebuie?

PS: Dincolo de asemenea exemple, suntem convinși că doar școala ne mai poate salva ca nație!

#prostiaucide #scoalaesteviitorul

Sursa foto : Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *