PNL ne va vinde mai scump pâinea cea de toate zilele!

PNL ne va vinde mai scump pâinea cea de toate zilele!

După măști de protecție, dezinfectant, spirt și medicamente la prețuri umflate, de speculă, vom ajunge să plătim mai mult și pe mâncare!
PNL a venit la guvernare cu acuze grave pentru agricultori, care au primit pe lângă majorarea indicatorilor pentru obținerea ajutoarelor de minimis și grave acuzații de fraudă, așa zise justificări pentru că au lăsat de izbeliște agricultura într-un an și cu pandemie și cu secetă cumplită.
Degeaba au țipat fermierii că nu au apă! Degeaba au cerut să se declare stare de calamitate pentru a putea fi despăgubiți pentru recoltele compromise! Degeaba au avertizat repetat specialiștii că situația este critică și că se impune sprijinul masiv al guvernului!
Ministrul liberal al Agriculturii refuză să asculte vreun sfat, de teamă că acesta ar putea fi de influență pesedistă, deși el s-a dovedit incapabil până și să afle cât de mare este suprafața calamitată de secetă! INMH estimează că 70% din suprafața agricolă a țării este grav afectată, adică 6 milioane de hectare, iar ministrul OROS susține că ar fi vorba doar de 1,4-1,6 milioane de hectare! No comment!
Deși seceta acută s-a instalat din februarie, multe culturi fiind deja întoarse, iar o lege adoptată rapid în Parlament permite despăgubirea eficientă, fără birocrație inutilă, a agricultorilor români, astfel încât aceștia să-și poată reface culturile compromise de secetă prelungită, nici acum, la mijlocul lunii mai, nu s-au stabilit exact cum să fie calculate și să se acorde despăgubirile!
O așteptăm pe doamna Ștefan Dorina, renegata verișoară șefă la APIA să comunice public, pe înțelesul fermierilor procedurile de accesare a subvențiilor și a despăgubirilor pentru pierderile suferite din cauza culturilor calamitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *