PNL ne scoate de nevoie din starea de alertă și ne afundă de voie în starea de criză!

PNL ne scoate de nevoie din starea de alertă și ne afundă de voie în starea de criză!

Sportul preferat al guvernării PNL a fost minciuna, practicată în scopul de a-și ascunde pe de o parte incompetența, iar pe de altă parte afacerile necurate!
Sub presiunea mediului privat, văzând că nu poate croi cap-coadă un plan coerent de relansare economică, Guvernul Orban a innădit cateva acte normative din care rezultă că de la 1 iunie este voie mai orice, dar cu respectarea a mai tot, pe principiul fiecare se descurcă cum știe și scapă cine poate!
De două luni și jumătate Orban, Cîțu, Iohannis, vântură vorbe goale, tot anunță că pregătesc, că va urma, că evaluează, că vor face, că vor drege….în esență, NIMIC!
Conform unui studiu realitatea arată așa: peste 130.000 de firme din toată țara nu știu daca-și mai reiau activitatea; peste 400.000 de români au rămas fără loc de muncă, iar alți 600.000 sunt în șomaj tehnic. EUROSTAT plasează România pe locul 3 la creșterea șomajului în UE în martie 2020 fata de octombrie 2019 când Orban și ai lui au preluat guvernarea. Produsul Intern Brut va avea în trimestrul al doilea o scădere fără precedent, de minus 14,4 % din PIB, o arată chiar datele guvernului liberal. În cifre absolute, e mult mai grav decât ce a fost în guvernarea Băsescu-Boc, în criza din 2008-2010. 34 de miliarde de euro s-au pierdut din cifra de afaceri a companiilor, ACUM, în două luni de criză., comparabil cu 30 de miliarde de euro a pierdut economia în 27 de luni de criză, în 2008-2010!
Județul Vrancea nu este ferit de criza economică, în condițiile în care sute de locuri de muncă se regăsesc în industria textilă și în comerț! Fiecare firmă și-a făcut socotelile proprii, dar dacă lucrurile ar fi stat bine nu existau situații precum cele ale sirilankezilor lăsați de angajator de izbeliște, bolnavi, la mila ONG urilor! Dramatică este și situația centrelor comerciale, care după criză vor avea de achitat chirii împovărătoare în condițiile în care vrâncenii se vor gândi de două ori înainte să scoată banii din buzunar pentru un produs de care nu au neaparat nevoie.
La necazul angajatorilor care au în execuție contracte cu statul își aduce cu surle și trâmbițe contribuția ministrul vrâncean, Ion Ștefan. Asistăm la o râcă tembelă declanșată de ministerele PNL împotriva administrațiilor PSD, care lasă pe de o parte, firmele implicate în executarea de lucrări publice fără lichidități, iar pe de altă parte, sute de oameni care aveau șansa unui loc de muncă fie el și temporar, fără vreo speranță de mai bine.
În condițiile date, singurele firme care prosperă sunt cele care intermediază forță de muncă ieftină de la noi către partea de Europă orientată și cu scaun la cap.
Mediul privat își îndreaptă puțina răbdare și multa speranță rămase după pandemie către guvernul liberal, care are datoria de a oferi soluții , chiar dacă este evidentă lipsa de știință de carte și expertiză a celor puși să ne zâmbească frumos din vitrină.
Dacă PNL va fi capabil să REPORNEASCĂ ROMÂNIA cu politrucii inutili ca ministrul “Grindă” și cu secretari de stat cu CV -urile complet goale, gen Ovidiu Burdușa, Ciprian Epure, Stroe Norocel, rămâne de văzut!!!

Sursa foto: capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *