PNL a demonstrat ca „lupul își schimbă părul, dar năravul ba“!

PNL a demonstrat ca „lupul își schimbă părul, dar năravul ba“!

Mai tine cineva minte cum în anul 2016, cei doi circari de la vârful organizației locale a PNL, Cătălin Toma și Ion Ștefan ne promiteau lucruri bine făcute, pentru mai binele vrâncenilor? Mai are cineva în memorie imaginea lor când mărturiseau ca vor face cumva ca ” instituțiile publice sa fie în slujba cetățeanului, sa nu fie invadate de cumetrii, rude și angajați pe baza carnetului de partid ” (exact asa cum s-a întâmplat!) , iar în funcțiile publice sa fie „oameni pe criterii de competenta”, pentru ca, nu-i asa?!, „cetățeanul era nucleul” și se afla necontenit în gândurile lor!

Electoratul a înțeles intre timp, ca sforăitoarele promisiuni trâmbițate în 2016 – „acordarea primei de comercializare fermierilor,…. dezvoltarea comunităților de romi,…. fonduri pentru construirea de șosele, drumuri, spital,…., gazul în casele romanilor…, vouchere de vacanta …., mărirea alocațiilor , pensiile….” – nu au fost decât „mărgăritare” aruncate cu generozitate pe rahatul făcut praf prin prestațiile de toată jena ale mai marilor PNL-işti vrânceni.

Pe de alta parte liberalii elevați, cu state vechi, care aspirau sa participe la impunerea unui standard european de trai în Romania, s-au văzut nevoiți sa lase loc haitei hămesite de slugi analfabete adunate aleatoriu de pe toate coclaurile mioritice, și promovate pe funcții publice de Ion Ștefan după criterii stabilite de el și de cei care confiscaseră în partid puterea.

În acest răstimp, Cătălin Toma, în calitate de lider al organizației PNL locale, nu a reușit sa-și depășească propriile limite sau sa treacă peste frustrările penibile dobândite în vremea când anima rândurile PSD, rămânând ca mod de manifestare publica, la stadiul politrucului nevertebrat, care își sărbătorea infantil victoria din cursa electorala pentru primăria Jariștea, prin descărcarea unui cosciug la poarta fostului edil.

Fără ca Toma sa fi fost în timpul mandatului de primar vreun reper de verticalitate, a dovedit însa un soi de abilitate politica, iar slugărnicia manifestata fata de Marian Oprișan i-a adus pe lângă o importanta dezvoltare a comunității pe care o păstorea și o benefica notorietate.

Ambițios și cu simțurile politice permanent ațâțate, Cătălin Toma a evaluat corect în 2016 oportunitatea de a se pune la dispoziția PNL pentru rolul de perdant la șefia consiliului județean, negociindu-și la schimb primul loc pe lista de la Senat, mutare care a însemnat lozul câștigător și l-a poziționat în fruntea organizației locale. Aceasta a fost însă, singura concesie făcută lui Cătălin Toma de Ion Ștefan, care, a avut grija sa îl readucă la statutul de modest profesoraș de țară, prin subminarea și erodarea permanentă a imaginii și autorității acestuia în partid.

Fiindcă nu a reușit sa se remarce cu nimic care sa-l poziționeze ca personaj emblematic, și pentru ca reflecta fidel adevărata și hâdă faţă a liberalismului romanesc de astăzi, Cătălin Toma va încheia ciclul propriei măriri prin previzibila înfrângere la localele din acest an!

Sursa foto : Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *