Pentru că nu sunt bani de hârtie igienică, toţi elevii trebuie să prezinte aviz epidemiologic în prima zi de școală!

Pentru că nu sunt bani de hârtie igienică, toţi elevii trebuie să prezinte aviz epidemiologic în prima zi de școală!

Maro intens este culoarea care descrie cel mai bine deschiderea noului an școlar, părinții fiind îngrijorați la maxim de mirosul de rahat care se degajă deja chiar înainte de deschiderea noului an școlar. Indiferent de catalogarea scenariilor pe culori, ca la semafor, sau cu numere nimeni nu mai înțelege nimic din brambureala pusă la cale de Guvern prin inspectoratele școlare și DSP-uri.

O mare problemă ridicată de părinți este ce se întâmplă cu adeverințele și avizele pentru reînscrierea în colectivitate, care ar trebui să fie nule. Într-un final s-au răzgândit și vor să aducă adeverințe doar preșcolarii și elevii care încep un nou ciclu de învățământ – grădiniță, clasa I la școală sau liceul. Decizia a venit de la minister târziu după o bâlbâială de câteva zile a autorităților și la presiunea medicilor de familie, care au atras atenția că toți acești copii și părinții lor ar fi urmat să treacă prin cabinete în doar câteva zile, în plină pandemie. Nici un cuvânt în problema asta de la DSP-ul inteligenților asimptomatici de la DSP, Bunghez și Lazăr. Ca să nu mai spunem că în multe localități nu există nici măcar medic de familie.

Păi când să meargă copii și părinții să scoată hârtiile astea, că nu e timp. Chiar dacă ai vrea cui să ceri??? Ce vor face săracii părinți că au și ei un serviciu de unde să aducă pâinea pe masă pentru familie, când să meargă la doctor că azi e vineri trecute fix. Nu știm dacă toți elevii din Vrancea se vor prezenta luni la prima oră cu docomentul în mână să îl dea drept dovadă că ei pot urma cursurile școlilor. Ne întrebăm și noi, dacă nu vin cu acest hârtii copii din Vrancea vor fi trimiși acasă? Faceți voi ce faceți iar se prinde lumea că Ministerul Sănătății s-a umplut de proști pentru că un medic sănătos la cap nu pune piciorul în clădirea aia! Păi de ce? Păi io-te așa că vă bateți joc, din nou, de elevi și profesori. Păi bă nebunilor, după ce că nu le dați bani pentru măști, tablete, laptopuri și alte câte cele necesare îi trimiteți acum pe ultima sută de metrii la medic să aducă țidulă că pot merge la școală. Bă băieți! ați înnebunit de tot. În eventualitatea în care vor avea totuși docomentul cu pricina credem că cei mici îl vor folosi în prima pauză de mers la budă pentru că nu vor mai găsi hârtie igienică…

Cât despre cei care conduc destinele învățământului v-ați convins singuri. Ministresa pepsiglas – „Monica Cristina Anisie se simte tristă la Home”. Cel puțin asta era postarea ei de joi seară pe pagina personală de Facebook. Bine, măcar că mai știe cum o cheamă. Din păcate pentru ea s-a gândit să-și verse of-ul pe internet să o înțeleagă lumea, poate mai strânge ceva simpatie. „Nu mai înțeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu!” , este mesajul lui pepsiglas. Nu te obosi Moni dragă, îi spunem noi. Nu este nimic de înțeles, sunteți tabula rasa! Cât despre strâns ceva singurul lucru care îl mai primești de la părinți este un scuipat între felinare!

Sursa foto: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *