Parlamentarii PSD atenționează  PNL că de săptămâni întregi își bate joc de sănătatea vrâncenilor! Ministrului Sănătății i se cere să nu intre în jocurile  politicianiste ale conducerii PNL Vrancea!

Parlamentarii PSD atenționează PNL că de săptămâni întregi își bate joc de sănătatea vrâncenilor! Ministrului Sănătății i se cere să nu intre în jocurile politicianiste ale conducerii PNL Vrancea!

După cum arată datele statistice și mărturiile personalului medical și ale pacienților, criza COVID e departe de a se rezolva! În tot acest timp, singurele preocupari ale PNL sunt cele electorale! Redăm mai jos scrisoarea deschisă adresată de parlamentarii PSD de Vrancea, ministrului Sănătății, Nelu Tataru!

“Domnule ministru al sănătății,

În ultimele luni am asistat cum în județul Vrancea numărul  de infectări cu noul coronavirus SARS-CoV-2 a urmat un îngrijorător trend crescător  punând în pericol sănătatea cetățenilor și sistemul public de servicii medicale. 

În permanență am atras atenția în legătură cu faptul că toată responsabilitatea a ceea ce se întâmplă cu sănătatea vrâncenilor în pandemie este a celor care coordonează din punct de vedere administrativ și politic măsurile  de prevenire a răspândirii  acestui virus care afectează societatea și mecanismele ei în ansamblu.

Domnule Nelu Tătaru, în calitate de ministru al sănătății, în baza prerogativelor de care ați dispus, l-ați demis pe directorul DSP Vrancea și ați instalat o conducere militară la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani, apoi un management interimar, în scopul declarat de a limita riscul de extindere a focarelor existente la momentul adoptării acestor măsuri  radicale!

Tot în calitate de ministru ați aprobat majorarea numărului de personal atât în Direcția de Sănătate Publică Vrancea , cât și la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, garantând astfel pentru capacitatea conducerilor nou instalate de a selecta fărăconcurs zeci de persoane care să răspundă eficient nevoii de acțiune imediată caracteristică stărilor de urgență și de alertă. Garanția oferită de dumneavoastră a surclasat astfel orice speculație privind utilizarea resurselor publice pentru remunerarea echipelor de campanie electorală!

Nu vrem să credem, însă,  că de la nivelul funcției în care ați fost învestit, riscându-vă probitatea profesională și morală  sunteți dispus să girați jocurile politicianiste ale conducerii PNL Vrancea, care,  de săptămâni întregi își bate joc de sănătatea vrâncenilor!

Așa cum cunoașteți, autoritatea județeană a alocat  fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor legate de dotările utile în perioada pandemiei, inclusiv pentru achiziționarea unui aparat de testare de tip PCR, care a fost livrat Spitalului Județean Focșani de  aproape 3 luni! 

Din informațiile pe care, în lipsa unei comunicări instituționale normale, le obținem neoficial, decizia de a nu se pune în funcțiune  la Spitalul  Județean aparatul de testare de tip PCR este una politică, a organizației PNL  Vrancea.

Refuzăm în continuare  să credem, că în calitate de medic și ministru sunteți de acord cu asemenea practici care generează consecințe devastatoare pentru comunitate, atât din punct de vedere medical, cât și social și că veți permite continuarea abuzurilor care pot determina instituirea măsurilor de carantină comunitară!

În Vrancea, focarele din unitățile medicale rămân o constantă îngrijorătoare, persoanele instituționalizate aflate în categoriile de risc se află în continuare în permanent pericol, nu există niciun fel de coerență în acțiunile dispuse de DSP și drept urmare, consecința directă  este creșterea exponențială a numărului de îmbolnăviri! Această situație cu care ne confruntăm este cauzată de capacitatea redusă de testare și debâlbele administrative generate de lipsa competențelor manageriale, amatorismul  și cinismul  celor pe care i-ați instalat în funcții la solicitarea organizației PNL Vrancea!

Conștienți de condiționările politice cărora trebuie să le răspundeți, vă atragem atenția că  astăzi  nu ne aflăm într-un context care să vă permită o asumare relaxată a acțiunilor colegilor de partid,  pentru că ele sunt  îndreptate împotriva vieții oamenilor, iar dumneavoastră  sunteți pus în situația să le girați!

Ne referim la realitatea că anchetele epidemiologice care ar trebui să temporizeze și să limiteze transmiterea bolii se fac sporadic și extrem de neprofesionist, testările se fac aleator de către angajați noi, fără experiență rezultatele fiind în acest context incerte, fapt care întreține suspiciunea că DSP Vrancea controlează din ”condei” rezultatele testelor COVID-19 și că declară mai puține persoane infectate! 

Așa cum arată lucrurile, Vrancea este menținută în mod voit în topul județelor, ca număr de infectări/zi, însă,  acest tip de acțiune practicat la vârful instituțiilor care sunt în măsură să limiteze propagarea bolii  intră în sfera faptelor circumscrise de Codul Penal!

Atâta vreme cât s-a realizat de mai bine de 2 luni achiziționarea de echipamente și aparatură medicală pentru a putea lupta cu pandemia de COVID-19, considerăm că refuzul de utilizare a aparatului PCR de la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani, reprezintă o sabotare a eforturilor personalului medical  și a autorităților locale pentru salvarea sănătății cât mai multor oameni!

În calitate de reprezentanți ai cetățenilor din județul Vrancea, vă solicităm intervenția în regim de urgență pentru protejarea și salvarea vieților vrâncenilor cărorade luni de zile le este refuzat în mod nejustificat dreptul la sănătate și  la libertate.”

Senator CRISTIAN DUMITRESCU

Deputat ANGEL TÎLVĂR

Deputat DRAGOȘ BÂRLĂDEANU 

Deputat TUDORIȚA BOBOC

Deputat NICUȘOR HALICI 

Sursa foto : BZV.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *