OSCE arată că Guvernul PNL nu a gestionat bine pandemia!

OSCE arată că Guvernul PNL nu a gestionat bine pandemia!

Premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au atacat în nenumărate rânduri PSD-ul, Curtea Constituțională și Avocatul Poporului pentru înrăutățirea situației epidemiologice din România. Însă, contrar acuzațiilor acestora Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a arătat că Ludovic Orban a gestionat prost pandemia!

Astfel, OSCE a dat dreptate CCR și Avocatului poporului considerând că Guvernul PNL a introdus măsuri excesive și disproporționate față de propriul popor, generând totodată o serie de discriminări prin modul arbitrar prin care au fost impuse restricțiile sau cum au fost date amenzile. 

De asemenea, OSCE acuză Guvernul PNL că a introdus limitări nejustificate asupra dreptului la liberă exprimare și în ce privește accesul la informații, prin introducerea unor reglementări privind așa-zisele „știri false” – Guvernul arogându-și competența de a stabili ce știri sunt bune și ce știri nu sunt bune!

Pe de altă parte, OSCE a scos în evidență și faptul că, Guvernul PNL a încercat să gestioneze pandemia prin măsuri preponderent coercitive polițienești, prin forțarea cetățenilor să urmeze o anumită conduită. Iar când oamenii nu au mai avut încredere în Guvern au fost acuzați de „prostie” (Johannis) sau „de iresponsabilitate” (Orban & Co.). 

În concluzie, un organism de prestigiu european, absolut independent de scena politică din România le spune lui Iohannis și Orban că problemele privind evoluția pandemiei sunt chiar în curtea lor, și nu la PeeSeeeDee!

Sursa foto: cotidianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *