Ion Ștefan și Toma ”turbează” de furie! Alianța împotriva lui Oprișan s-a născut talent și va muri speranță!

Ion Ștefan și Toma ”turbează” de furie! Alianța împotriva lui Oprișan s-a născut talent și va muri speranță!

Legea promulgată de președintele României privind stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie anul acesta, prevede exact ce vă spuneam și noi cu câteva săptămâni în urmă. Partidele care se decid să facă alianțe electorale nu vor putea să propună candidați decât pe liste comune cu partidele partenere. Mai pe înțelesul tuturor, dacă o Alianță electorală constituită din toate partidele și partidulețele dintr-o circumscripție are un candidat la președinția Consiliului Județean, atunci, și lista de consilieri județeni propuși va fi tot comună.

 Ori, la acest moment există o singură alianță electorală anunțată cu surle și trâmbițe, cea care reunește vreo 7-8 partide foarte mici împreuna cu PNL,  constituită cu scopul de a-l detrona pe Marian Oprișan (PSD) de la conducerea Consiliului Județean. Așadar, dacă Alianța va avea un singur candidat, pe lista de consilieri județeni, în schimb, va fi o competiție acerbă între partenerii de alianță. 

Discuțiile sunt extrem de aprinse. Partenerii de alianță au bătut cu pumnul în masă reproșând liderilor PNL Vrancea că dacă au fost de acord ca PNL să dea candidatul pentru consiliul județean, asta nu înseamnă că primele locuri de pe lista de consilieri județeni vor fi adjudecate tot de acesta. Fiecare își dorește să obțină pentru sine și partidul sau cât mai multe locuri eligibile pe lista de consilieri județeni, așa că activiștii  peneliști sunt supărați că vor trebui să renunțe la niște locuri în legislativul județean pentru niște partide care, în mod normal, nici nu ar avea șanse să treacă  pragul electoral dacă ar candida singure. Romii, de exemplu, dau ca sigure 3 locuri eligibile de consilieri județeni, adică în primii 10, ori asta înseamnă că peneliștii cu state vechi vor trebui să ia un rând la coadă ca să apuce un post de ales județean.

Și ca să fie tacâmul complet, posturile de vicepreședinți ai Consiliului Județean sunt vizate de USR și PMP. Ne pare rău pentru Cristinel Irimia .

Dar nu-i bai, vom urmări cu sufletul la gură începutul lunii august când ar trebui înregistrată alianța electorală.

A fi sau a nu fi în Alianță? Asta da întrebare!

Sursa foto Facebook / Public

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *