In Vrancea, institutiile publice  au devenit vacile de muls ale PNL! Episodul I – Directia de Sanatate Publica Vrancea

In Vrancea, institutiile publice au devenit vacile de muls ale PNL! Episodul I – Directia de Sanatate Publica Vrancea

Pentru ca in aceste zile pe ecranele televizoarelor conducerea statului român isi manifesta ingrijorarea cu privire la evolutia epidemiei de COVID 19, ii solicitam public Prefectului judetului Vrancea sa ne ofere cateva informatii, asa cum obisnuieste, pe pagina de facebook a institutiei confiscată de purtatorul sau de cuvant, cu privire la urmatoarele chestiuni:

  1. Care este media zilnica a testelor realizate in Vrancea avand in vedere că judetul dispune de un aparat performant de testare?
  2. Care este modalitatea prin care Prefectul judetului monitorizează activitatea DSP  Vrancea?

Dupa ce PNL ne-a demonstrat ca cel mai bun agent electoral este COVID 19, am asteptat ca DSP Vrancea, gratie noii echipe de conducere să raporteze un numar impresionant de testări , care la o simpla socoteală ar fi trebuit sa treacă binisor de 2000, să exceleze in relaționarea cu cetateanul asaltat de virus, să intreprindă vaste si eficiente anchete epidemiologice si mai presus de toate sa stingă toate focarele virale atribuite oponenților politici.

Fiindcă informatiile legate de aspectele concrete care intereseaza in mod real populatia intarzie sa apară, am devenit atenți la activitatea acestei institutii cu rol strategic in  gestionarea situatiei de criză generata de starea pandemică.

Am aflat astfel că DSP Vrancea in ultimele două saptamani a fost ocupată mai degrabă cu facilitarea accesului în structurile institutiei a unui numar impresionant de activisti PNL, care s-au remarcat prin efortul asiduu depus in campania electorală, si care, nu-i asa, asteptau rasplata?!.

Asa se face ca DSP Vrancea si-a marit considerabil colectivul in care  activeaza astazi in jur de 30 de asistenti medicali debutanti, care au fost preferați in locul personalului calificat din structurile de medicina scolara, dar si un purtator de cuvant (fiindcă PNL -ul  stie că dacă stai bine cu comunicarea, restul nu contează!!!).

Nu a contat valul de revoltă a specialistilor calificati dispusi să isi pună în slujba comunitatii pregatirea, pentru ca PNL  nu  putea rata ocazia de a plăti cu bani publici atâta efectiv de cadre  inainte de viitorul hairup electoral! Unde mai pui că merituosii liberali au fost scutiti si de stresul unor examene chinuitoare, vocea si talentul fiind probabil printre criteriile de selectie ramase necunoscute pana astazi, ghinionistilor respinsi.

Interesant este faptul ca la DSP si-au mai gasit locul si o multitudine  de voluntari, care neavand nici pregătirea necesară, nici norocul asistentelor calificate pentru leafa de bugetar, deocamdată se multumesc cu ce pică! Conform surselor,  specialistii cu multi ani de carte si zeci de ani de experienta in institutie, sunt siderati de tupeul si vulgaritatea care  si-au  facut loc in mediul institutional al DSP, odată cu descinderea trupei de voluntari, unii mai inutilii decat altii,  recrutati din randul membrilor de partid.

Astfel se face ca o manichiurista voluntară a ajuns sa se dea lebădă pe post de sefă a DSP si să dicteze inspectii , luându-i  alaturi pe războinicii oficiali,  insotită si pazită de structurile MAI! Între timp, sotului din dotare, șefa i-a gasit tot la DSP un loc de șofer voluntar, măcar să isi ocupe si el timpul de șomer dându-se pe sosea cu autoturismul si combustibilul institutiei, iar la cabinetul ei, o alta voluntară de partid o deservește primind  si gestionând datele cu caracter confidential, secret si strict secret pe post de secretară!!! .. Si tot asa…..!

Să nu stie baiatul de mingi al lui Ion Stefan, alias Prefectul Gheorghită, ce se intampla in bătătura lui? Stie! Ca doar așa îi pregătește șefului de partid  materialul de presă! Noroc  că pentru PNL  asta este normalitatea, ca altfel nu ar fi pus geană pe geană de frică!

Nu putem sa nu ne intrebam ce mai fac sensibilele la abuzuri organe de control ale statului? Cum de nu se mai sesizează ele instantaneu din presa despre una si alta? Or fi in izolare cu totii, dar de ce cu ochii si urechile acoperite?

Pe acesta cale, invităm #Ministerul Afacerilor Interne, #DIPI, #Ministerul Sanatatii, #Parchetul pe langa Tribunalul Vrancea, #Curtea de Conturi, să mai lase deoparte afinitatile politice si să isi exercite prin organele de control pe care le gestionează atributiile referitoare la prevenirea abuzului si coruptiei,  pentru că PNL iși face suspect de relaxat de cap la DSP Vrancea!

Sursa foto : monitoruldevrancea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *