În timpuri de criză, PNL-ul își pune LUPII  paznici! Codrul de-ar vorbi…câte-ar povesti…!

În timpuri de criză, PNL-ul își pune LUPII paznici! Codrul de-ar vorbi…câte-ar povesti…!

Astăzi când lumea trăiește anesteziată de groază in fata televizoarelor, pe drumurile patriei zburdă suspect de neobservate, mirosind de departe a valută forte, camioane încărcate până la refuz cu prețiosul aur verde de grija căruia nu mai crapă în ultimul timp nici măcar guralivele ONG-uri.

Așa cum șoptesc sursele oficiale (de care presa nu pare deloc interesată, probabil ca să nu tulbure liniștea impusă!), zilnic structurile silvice emit mii de avize cu care se pun in mișcare pădurile tarii, sacrificate absurd pe altarul unor bunăstări vremelnice.

Și pentru ca treaba să meargă unsă, in plină situație de urgentă, s-a trecut fară prea multă gălăgie, la rotirea cadrelor. Bineînțeles că manevra era  necesară și în Vrancea!!!

Ocolul Silvic Focșani a fost binecuvântat la conducere cu un personaj care a ocupat scaunul de Director al Direcției Silvice Vrancea pe vremea când PDL (actualul PNL!), participa activ la nașterea numeroaselor legende legate de dispariția misterioasă si niciodată explicată a mii de metri cubi din lemnul valoros al județului, sau de retrocedarea suspectă a mii de hectare de pădure.

Unsul, Petrică Tudose pe numele lui, nu a fost numit direct șef mare, deși are reputația unui băiat bine relaționat, cu un corespunzător spirit de gașcă, ancorat in realități, curajos din cale-afară, și, cel mai important, cu prime substanțiale si plătite la timp asiguratorilor potriviți. Probabil nu inspiră încă suficientă încredere, urmând sa demonstreze in lunile ce vin, cu exemple palpabile, că a rămas vrednic să urce in vârful ierarhiei profesionale.

Știut fiind că PNL-ul a avut întotdeauna o slăbiciune pentru sectorul silvic, nu există urmă de îndoială ca noul fruntaș, in tandem cu specialistul impus de Daniel Moroșanu la Garda Forestieră, vor gestiona cum li se va cere pădurile vrâncene, care, căzute sub lanțul drujbei, vor servi prin muta lor durere, ilicitele interese ale prădătorilor nou înșurubați în instituțiile  debilizate de corupție și nepotism.

Sursa foto : Facebook / Gheorghita Berbece / Petrica Tudose

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *