Exclusiv! Codruța Neagu și membrii Consiliului de Administrație al Spitalului Județean “Sf. Pantelimon” riscă ani grei de închisoare?  Cerem demisia managerului interimar și al membrilor consiliului de administrație!

Exclusiv! Codruța Neagu și membrii Consiliului de Administrație al Spitalului Județean “Sf. Pantelimon” riscă ani grei de închisoare? Cerem demisia managerului interimar și al membrilor consiliului de administrație!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea a fost sesizat din nou cu privire la faptele penale săvârșite de conducerea spitalului județean!

Astfel, pacienți internați în spitalul județean și declarați la internare negativ pentru COVID, au contractat în timpul spitalizării virusul ucigaș și între timp, din cauza diagnosticului pentru care au venit inițial la spital au decedat. Familia îndoliată este disperată pentru că, deși nu a avut voie să intre în contact cu pacientul pe timpul spitalizării, acesta s-a infectat de COVID ceea ce înseamnă că infectarea s-a produs în spital, purtătorul fiind un cadru medical. De asemeni, din informațiile care ne-au parvenit în ultima oră, peste 10 cazuri noi de COVID au fost confirmate printre pacienți declarați negativ la internare.

Asta înseamnă că netestarea cadrelor medicale în vederea depistării purtătorilor asimptomatici și astfel izolarea acestora de pacienți este unul dintre motivele infectării. Ori, așa cum știe un județ întreg, Codruța Neagu și membrii CA ai spitalului județean sunt mai preocupați să găsească motive de demitere al fostului manager care are în prezent contractul suspendat, în loc să pună în funcție aparatul Real PCR cumpărat de Consiliul Județean pentru testarea cadrelor medicale.

În consecință, dacă procurorii vor constata o legatură de cauzalitate între netestarea aparatului medical în condițiile în care spitalul beneficiază de un asemenea aparat dar mai ales de neglijența conducerii pentru identificarea și izolarea bolnavilor de COVID, sancțiunea este închisoare mulți ani pentru cei care se fac vinovați de moartea pacienților infectați cu COVID după internare!

Nepunerea în funcție a aparatului Real PCR de către managerul interimar și indolența consiliului de administrație din care fac parte două persoane care s-au aflat și se află la conducerea DSP Vrancea, Dragoș Cozma și Janina Lazăr, trebuie analizate de către ministerul sănătății și cei în cauză demisii în regim de urgență!

Sursa foto: Facebook / Public

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *