Exclusiv! Codruța Neagu, managerul interimar al spitalului județean va fi anchetată penal pentru abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor .

Exclusiv! Codruța Neagu, managerul interimar al spitalului județean va fi anchetată penal pentru abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor .

Parchetul de pe lângă  Tribunalul Vrancea a fost sesizat cu privire la faptele Codruței Neagu, managerul interimar al Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, încadrate ca abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

Reamintim că în luna martie Consiliul Județean Vrancea aproba alocarea de mari sume de bani în vederea achiziționării de materiale specifice luptei cu coronavirusul , dar mai ales un Real Time PCR, aparat specific diagnosticării virusului COVID-19. Decizia aleșilor județeni s-a fundamentat pe faptul că diagnosticarea precoce a unei boli are șanse curative mari, iar la momentul lunilor martie, aprilie și mai, în județul Vrancea nu exista niciun aparat specific de diagnostic al COVID-19, testele fiind duse la Iași sau București, rezultatele fiind primite după zile sau chiar săptămâni.

Din păcate, deși aparatul a fost livrat spitalului încă din luna aprilie a.c., acesta nu a fost pus în funcțiune.  Motivele refuzului montării aparatului în cauză, nu sunt cunoscute de nimeni, asta în condițiile în care aparatul nu este mai mare decât o cutie, personalul care să îl gestioneze a fost instruit din timp, iar conducerea DSP, instituție care trebuie să dea un aviz, este condusă de prietenul managerului interimar al spitalului, cei doi fiind membrii aceluiași partid, PNL.

Așadar, procurorii vor ancheta motivele pentru care Elena Codruța Neagu a încălcat dreptul de acces la serviciile medicale atât al cadrelor medicale cât și al pacienților prin nepunerea în funcțiune a aparatului de testare pentru COVID. De asemenea, se vor face verificări pentru a se constata dacă prin această faptă, nu cumva s-a facilitat răspândirea virusului în rândul cadrelor medicale.

Expertul în situații de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Mike Ryan a declarat de mai multe ori faptul  „Ceea ce trebuie să facem este să ne concentrăm pe găsirea celor bolnavi, pe cei care au virusul și să-i izolăm, să le găsim contactele și să le izolăm”. Ca atare, testarea populației dar mai ales a personalului care asigură asistența medicală pentru o gestionare fără riscuri de îmbolnăvire a pacienților sau contacților  acestora era și este esențială. Este comunicat public inclusiv de către reprezentanții ministerului sănătății din România că testările  care vizează  prezența sau expunerea în trecut la virusul SARS-CoV-2 sunt un mijloc esențial de combatere a epidemiei de COVID-19 și a crizei de sănătate publică asociate.

Reamintim: Codruța Neagu este un medic stomatolog din Păunești, județul Vrancea, care a avut norocul să fie nepoata lui Berbece Gheorghiță, prefectul județului Vrancea, și astfel a fost numită la conducerea celui mai mare spital din județ.

Mai știm despre Codruța Neagu că nu a lucrat niciodată într-un spital, că a avut doar un mic cabinet privat de stomatologie și că în acest moment, deși este 24/24 la slujbă, reușește să facă și Facultatea de Medicină … la fără frecvență și s-a înscris și la cursuri de manager de spital.

Sursa foto: Monitorul de Vrancea

1 thought on “Exclusiv! Codruța Neagu, managerul interimar al spitalului județean va fi anchetată penal pentru abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor .

  1. Cred ca ar fi bine sa isi dea demisia directoarea spitalului ptr ca si-a batut joc de noi toti.
    Toti din spital stiu ca nu o intereseaza decat sa isi faca pacienti la cabinetul stomatologic si ca vrea sa ramana in spital cu norma! Este director de spital, face facultatea, da consultatii la cabinetul stomatologic din spital si mai nface si cursuri. Oare doarme femeia asta? Cred ca sunteti constienti ca este o panarama tot ce face ea si sta calma ca ii face Irimia comunicatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *