După ce în Ziua Crucii au răstignit profesorii, Peneliștii țipă ca din gură de șarpe că primarii și directorii de școli sunt vinovați dacă apar cazuri de COVID

După ce în Ziua Crucii au răstignit profesorii, Peneliștii țipă ca din gură de șarpe că primarii și directorii de școli sunt vinovați dacă apar cazuri de COVID

În curând liberalii vor spune că vinovați vom fi fiecare dintre noi pentru că nu respectăm dorințele aberante ale unui Guwern PNL rupt de realitate. Pentru un copil la școală familia cheltuiește minim 40 – 50 de lei pe lună doar pentru protecție, bani pe care mulți nu-i au. Nu mai socotim pachețelul sau bidonașul cu apă. Guvernul s-a șters la kur cu toate sesizările PSD, ale părinților, elevilor, sindicatelor și altora și a refuzat să-și țină promisiunile de a avea grijă ca măștile de protecție să nu lipsească!

Debutul de an școlar a arătat o incredibilă incompetență a peneliștilor care au aruncat răspunderea întâi pe primari apoi pe directorii de școli dacă apar cazuri de COVID-19 în instituțiile de învățământ.

Băi băieți voi sunteți normali la cap? Ce poate să facă un director de școală dacă elevii vin fără mască pentru că părinții nu au bani să o cumpere? De unde să directorul măști? Pentru cine nu știe școala nu are bani și supraviețuiește din ce primește de la primărie. La rândul ei primăria abia primește bani pentru salariile profesorilor. Ce să mai spunem că abia a început școala și deja multe instituții de învățământ au probleme cu asigurarea dezinfectanților.

În tot timpul ăsta DSP Vrancea face controale peste controale și țipă că nu sunt condiții corespunzătoare, că lipsește săpunul în loc să asigure testarea profesorilor și elevilor. Sigur că Guwernul nu a dat bani pentru testare și nici nu o să dea cât timp sunt peneliștii la Palatul Victoria. Ce au făcut inteligenții asimptomatici Bunghez și Lazăr de frică să nu-i ia lumea la bătaie. Și-au trimis pe teren ceilalți colegi iar ei distribuie ziare și fac campanie electorală. Oare știu infantilii de la PNL cât costă să trimiți un copil la școală în pandemie? Păi să socotim un pic. O mască pe zi înseamnă minim 0,7 lei iar într-o lună 15,4 lei, cam 6 lei costă bidonul de spirt medicinal de jumătate de litru. Punem cam 1 litru pe lună care va fi folosit pentru mâini și dezinfectat banca (12 lei)la care adăugăm, cum zice DSP-ul și un pachet de servețele antibacteriene de 13 lei pentru o lună.
Ăsta este un pachet minim care înseamnă, în funcție de unde cumperi, cam 40 – 50 de lei pentru un copil. Fără alte măsuri cum ar fi mască de rezervă, vizieră, mănuși sau măști mai performante. Să nu spunem că gospodinele spală mai mult și consumă apă și detergenți, pentru că hainele nu pot fi folosite de pe o zi pe alta.

Ce te faci dacă tu ai salariul minim pe economie? Dar dacă ai doi sau mai mulți copii iar unul dintre părinți tocmai și-a pierdut locul de muncă? Ce cumpără omul întâi, pâine sau masca de protecție pentru copil? Cu facturile cum rămâne? Voi ce ați face în locul acestui om? Nenorociților!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *