De la Guvern, președintele Klaus Iohannis anunță restricții dure la nivel național

De la Guvern, președintele Klaus Iohannis anunță restricții dure la nivel național

De la Guvern, președintele Klaus Iohannis anunță restricții dure la nivel național: lockdown pe timpul nopții, toate școlile trec în online, masca obligatorie afară, toate firmele care pot trec la telemuncă

„Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemie”, a declarat joi seară președintele Klaus Iohannis, înaintea ședinței de Guvern.

„Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri pe plan național. Școlile să treacă toate în online, angajații și din public, și din privat să treacă în telemuncă, peste tot unde e posibil. Magazinele să fie închise la ora 21:00, circulația să fie restricționată în timpul nopții. Petrecerile publice sau private trebuie interzise, târgurile închise. Portul măștii trebuie să fie obligatoriu, în toate locurile publice, în interior și în exterior. Portul măștii trebuie să fie generalizat și firmele și autoritățile să decaleze programul de funcționare. 

Vrem să dă șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale”, a declarat Iohannis.

Măsurile vor intra în vigoare de luni, a completat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a pledat pentru susținerea alegerilor parlamentare la termen. oferind exemplul SUA, unde alegerile prezidențiale s-au ținut cu o prezență record, în ciuda numărului mare de cazuri de Covid. „Vă invit să vă implicați total pentru a garanta organizarea în cele mai bune condiții a alegerilor și în condiții de siguranță sanitară. Este posibil, am dovedit-o la alegerile locale”, i-a transmis șeful statului premierului Orban.

Sursa foto si articol: REPUBLICA.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *