De ce prefectul Gheorghiță Berbece nu cere conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon din Focșani! (opinie)

De ce prefectul Gheorghiță Berbece nu cere conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon din Focșani! (opinie)

Demisiile prefectului Berbece, a managerului interimar Codruța Neagu, a directorului DSP Cătălin Bunghez și a directorului adjunct DSP Janina Lazăr sunt așteptate pentru a lăsa loc specialiștilor care să scoată Vrancea din cea mai neagră gaură în care a fost vreodată.

Ne amintim cu toții cum senatorul PNL Cătălin Toma, acel personaj care își dorește cu ardoare să fie șeful PNL Vrancea, ieșea public în luna martie și cerea alături de prefectul pus de Ion Ștefan, conducere militară la spitalul din Focșani. Știrea a făcut înconjurul României și toată lumea se întreba care este motivul, în condițiile în care Vrancea nu era nici măcar în prima jumătate a  județelor cu multe cazuri de COVID-19. Răspunsul l-am aflat repede. Managerul de la acel moment era internat în spital cu noul coronavirus, și era momentul propice să își poată înșuruba Ion Ștefan oameni la conducerea spitalului și al DSP-ului (Direcția de Sănătate Publică). 

Problema este că actualul management dezastruos practicat de gruparea Ion Ștefan, atât în fruntea prefecturii, cât și a spitalului și a DSP-ului a reușit să aducă Vrancea pe oribilul loc 2 în ierarhia județelor cu focare de COVID. 

Și atunci ne întrebăm: Unde este angelicul senatoraș de Vrancea să ceară demisiile celor care conduc astăzi instituțiile de sănătate din Vrancea? Unde sunt vajnicii jurnaliști care pozau din toate pozițiile Spitalul Județean Focșani și arătau cât de incompetent este managerul Mîndrilă că a dus COVID-ul în spital și îi cereau să plece ca să facă loc unor specialiști care să arate cum se face meseria? Vă zicem noi unde sunt: Sunt cu toții pe același stat de plată care nu le dă voie să scoată niciun cuvințel! 

Dar nu-i nimic, spunem noi!

Așa că așteptăm ca după vizita intempestivă a ministrului sănătății Nelu Tătaru la Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon, să iasă la lumină faptul că Spitalul Dumbrăveni a devenit focar din cauza DSP Vrancea care a decis să trimită un bolnav suspect COVID-19 să fie internat alături de alți pacienți la spitalul de cronici!. De asemenea, mai așteptăm să ni se explice cum s-a infectat asistenta de laborator din cadrul DSP – I.M. -cu COVID-19 și de ce nu a fost internată în spital la infecțioase, alături de celălalt membru al familiei, dar mai ales de ce Janina Lazăr, epidemiologul șef din Vrancea nu a întocmit ancheta epidemiologică din care să reiasă cu cine a intrat în contact colega ei!

Și în timp ce întocmesc răspunsurile, așteptăm să fie anunțate și demisiile  Codruței Neagu (manager interimar spital), a lui Cătălin Bunghez (director DSP), Janina Lazăr și nu în ultimul rând a prefectului Gheorghiță Berbece pentru modul dezastruos în care au gestionat răspândirea comunitară a virusului în județul Vrancea.

 De asemenea, așteptăm să vedem dacă procurorii s-au sesizat cu privire la modul de răspândire comunitară a virusului COVID-19 în Vrancea.  

(Acest articol reprezintă o opinie!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *