Dacă este adevărat, atunci ne aflăm în prezența unei infracțiuni !

Dacă este adevărat, atunci ne aflăm în prezența unei infracțiuni !

Umblă, prin târgul Focșaniului, dezvăluirile unui ospătar  cum că, la șederea echipei militare, care a condus spitalul în timpul stării de urgență, la pensiunea/restaurant Laguna chefurile au fost în toi, noapte de noapte. Toți se întrebau pe ascuns cum puteau petrecăreții să bea atât de mult, până spre dimineață, știind că a doua zi aveau de manageriat ditamai spitalul. Insă, când am aflat care era gașca petrecăreață ne-am explicat multe. Partenerii de pahar ai militarilor erau oameni cu remunerații și funcții mari în județ, coane Fănică, așa de mari că nici poliția și nici armata nu aveau interes , sau curaj, să îi oprească și să le ceara după ora 22:00 actele vreunuia să vadă ce anume i-a scos din case!

Asadar, echipajul care “trăgea concluziile” zilnice ale manageriatului spitalului era compus din col. dr.Alexandru Keresztes, lt.col.Ceausu Adrian, chelnerul Berbece Gheorghiță prefect al județului, dr. Negoita zis și Malpraxis Șpagaviță directorul medical al spitalului județean, Viorel Dănilă – contabilul șef al Spitalului Militar Focșani, Fănică Popa, primarul PNL al comunei Bolotesti și Aurel Cristian șeful Serviciul Circulație Rutieră  din cadrul IPJ Vrancea. Bun așa! Cu toate că militarii nu au călcat în nicio secție din spitalul județean pe perioada cât au stat la Focșani, tocmai pentru a nu lua vreun virus, inclusiv ședințele cu medicii fiind ținute la pensiunea Laguna, ei au plecat acasă infectați cu covid ceea ce a și dus la internarea lor la doua zile după ce au părăsit Focsaniul.

Tâlcul povestirii este, insa, altul! Se pare ca, ultima săptămână a șederii militarilor în orașul Unirii o să  rămână de pomină și asta pentru că, probabil, melancolia despărțirii ce se apropia a făcut ca seară de seară ospătarii să facă febră musculară de la ritmicitatea cu care trebuiau să umple coferele cu vin. Frumos este că în ultima noapte de petreceri, transpirațiile abundente ale celor doi militari – col. Kerstez  si  lct. Ceausu i-au atras atenția chiar și lui Berbece care îl întreba din 10 în 10 minute pe marele doctor Negoiță „ce-au pățit ăștia??”. Răspunsul l-am aflat toți după doua zile când toată presa a titrat că cei doi comandanți au fost depistați COVID pozitiv și au fost internați în spital.

Întrebarea este: cum s-au infectat cei doi dacă nu au intrat în spital? Este posibil ca vreunul dintre partenerii de șpriț să fi adus virusul? Sau, dacă l-au luat din spital, cum au făcut să nu îl transmită prietenilor de pahar? Că nu ne imaginăm că beau vin cu paiul prin mască.

Așadar, având în vedere că organele abilitate ale statului român pot investiga prin metode specifice orice infracțiune, solicităm public tuturor instituțiilor statului cu competențe în materie de covid-19 să se autosesizeze imediat, să-i testeze în regim de urgență pe toți contacții direcți ai celor doi militari declarați covid pozitiv și să ia măsuri urgente pentru izolarea lor, având în vedere ca toți acești șefi de instituții au contact permanent cu foarte mulți oameni!

Solicităm public Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea să se autosesizeze, așa cum a mai facut-o în ultimul timp și în alte cazuri, pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a bolii împotriva ”membrilor echipajului ” care,  seară de seară, trăgea concluziile impiedicarii răspândirii covidului în spitalul județean. Ne întrebăm ce expertiză aducea seară de seară cu el spre îmbunătățirea calității actului medical, contabilul șef al spitalului Militar din Focșani, Viorel Dănilă, știut fiind că de la Spitalului Militar Focșani s-au infectat majoritatea cu covid-19, inclusiv el ?
Ne întrebăm ce spune primarul Fane Popa din Bolotesti cetățenilor din localitate și colegilor de muncă și partid când el se plimba de atâtea zile printre ei posibil pozitiv SARS-CoV-2? Deasemeni, ne întrebăm cum justifică domnul comisar șef Aurel Cristian colegilor și tuturor celor cu care a intrat în contact că este posibil purtător de covid? Nu mai întrebăm ce spune dr. Negoiță, care intră zilnic în contact cu personalul spitalului, inclusiv cu verișoara prefectului, actuala manager interimar Mihalache/Neagu Codruța?
Dar, cel mai important, așteptăm explicații publice ale prefectului Berbece Ghe., cu referire la prezența lui seară de seară la restaurantul Laguna unde a socializat din greu și care, acum, refuză să se testeze?

Așteptăm urgent reacția autorităților competente în materie!

#incompetentaucide #coruptiaucide #pnl

Author Image
Vranceanu Ionel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *