Cum nu văd liberalii pădurea din cauza copacilor!

Cum nu văd liberalii pădurea din cauza copacilor!

PNL-ul în loc să observe că este marginalizat, se umple de ridicol în birourile electorale în care a trimis cei mai făcuți grămadă juriști!

Așa cum spuneam mai deunăzi, lucrurile  importante din politica vrânceana încă se leagă și se dezleagă la mare artă, chiar și în puținele  zile rămase până la  definitivarea candidaturilor!  Liberalii au crezut ca umflatul în pene este suficient pentru intimidarea adversarului! O fi, în cărțile pe care le citesc ei!  În viața de zi cu zi ar fi fost indicat să ia aminte la oameni, și să nu se bazeze numai pe gargară!

Grindă, sedus de mirajul care vine la pachet cu preamărirea,  a fost  ocupat mai mult de book-ul pentru campanie, decât de strategia pentru viitoarea luptă politică! Din construcțiile complicate a căror artizani se declarau extaziați liberalii, s-a cam ales praful, situație pe care nici seducătorul zâmbet afișat de liderul PNL pe Facebook nu o mai poate camufla!

Băgată în corzi de campania liberală descreierată, opoziția a trebuit să ia în cele din urmă taurul de coarne și să purceadă la unirea care face puterea!

Diverși lideri ai partidelor curtate de liberali  au avut demnitatea să nu  își calce pe mândrie pentru nimicul aruncat  de partidul de guvernământ pe masa negocierilor. În consecință,  mai toți se pare că  au răspuns invitațiilor de a participa  în cerc restrâns la analize științifice asupra diverselor credințe politice pentru identificarea  posibilităților de  transpunere a idealurilor doctrinare într-un concret remunerat. Așa se face că șutul golănesc    aplicat de liberali partenerilor,  le-a  adus multora dintre  oportuniști mintea cea de pe urmă și le-a ghidat pasul  într-o  direcție nebănuită!   

De vreo două zile, liberalii par cuprinși de o inexplicabilă stare de disperare. Din birourile electorale care au adunat  candidaturile ies tot felul de bârfe care puse cap la cap arată că vigilența trimișilor PNL  în birourile electorale,  surclasează simțul rațiunii și al ridicolului,  situație care  mai mult  cauzează partidului  decât îi profită!

Dacă la comune, candidații liberali  dezertează pe capete de pe liste, sătui de atitudinea de tip Gestapo de la județ,  la Focșani e jale și mai mare! Juristele trimise să asigure paza democrației și a legalității în BEJ și BEC-ul municipal, fac deliciul celor care le urmăresc analizând  isterizate candidaturile competitorilor  electorali pe toate părțile și debitând  aberații nemaiîntâlnite la alegerile anterioare!  Orice virgulă, formă de exprimare, și înclinare a literelor pe pagină reprezintă motiv de dispute aprinse,  întinzând la maxim nervii și răbdarea magistraților care se stăpânesc cu greu să nu le arunce în față ce anume  cred  despre agresivitatea de maidan și jenantul nivel de cunoștințe juridice  cu care se arată hotărâte să apere partidul până la ultima suflare. Reprezentanților PNL, pare că li s-a inoculat ideea că alegerile locale trebuie să se facă după instrucțiunile de la partid , nu după  norma  legală  care nu mai are voie să primeze în fața  reperului  liberal  decis în sediul de pe Independenței!

În vreme ce saltimbancii liberali stau cu ochii și urechile la nimicurile de pe opis- urile fără nicio valoare juridică de la dosarele de candidaturi, terenul galben se eliberează văzând cu ochii!  Cam toți cei invitați de PNL  la o miuță anti-PSD, o șterg unul câte unul să susțină un meci pentru vrânceni, exact în cealaltă parte!

Sursa foto: Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *