COVID lovește nemilos! Urmează valul surprizelor mortale de la primărie!

COVID lovește nemilos! Urmează valul surprizelor mortale de la primărie!

În aceste zile, din ce în ce mai mulți bătrâni care au primit  dezlegare să umble liberi pe stradă, dau fuga la primării să-și mai rezolve câte o dandana. Acolo este locul în care ocazional află că undeva cândva, în vremea pandemiei,  au călcat pe bec! Și mai află consternați că au de plătit  amenzi de ordinul a mii de lei, sume pe care nu le-au ținut niciodată în mână strânse la un loc!

Oameni bătrâni și săraci, trăiesc spaima și umilința vieții lor, ajungând în pragul infarctului și al atacului cerebral  atunci când funcționarii din primării îi anunță despre amenzile exorbitante pe care le au de plătit și despre care, bineînțeles,  bieții oameni nu știau  nimic!

Câte unul  își aduce aminte, în treacăt că în timp ce legau o capră pe șanț a trecut  “domn’ șef de post”  și i-a amintit ca nu e vremea să  iasă din bătătură, dar despre hârtia aducătoare de ghinion guvernamental, se jura oamenii ca nu au văzut- o ! 

Acum PNL-ul, în mărinimia lui, din binecuvântată grijă, le permite vârstnicilor să circule la oraș pentru a trece cu inima strânsă pragurile judecătoriilor cu jalba în mâinile bătătorite de muncă, în căutare de îndrumare sau de un avocat care să îi scape de necaz în schimbul banilor de înmormântare !

Asta până dau iar pe drum de șeful de post, care, încă nu știe cum e legal să procedeze ( cu, sau fără amendă!), dat fiind că prefectul nostru penelist se încăpățânează  berbecește să contribuie și județul lui cu ceva la bugetul de stat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *