Cinism sau tupeu criminal? PNL așteaptă campania electorală pentru a da măștile gratuite populației în nevoie, dar cheltuie 50 milioane de euro pe publicitate la televiziuni.

Cinism sau tupeu criminal? PNL așteaptă campania electorală pentru a da măștile gratuite populației în nevoie, dar cheltuie 50 milioane de euro pe publicitate la televiziuni.

A fost nevoie ca România să atingă recorduri de noi infectări și decese, pentru ca legea prin care Guvernul este obligat să acorde câteva măști de protecție românilor săraci să fie promulgată. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, în urmă cu doar câteva zile legea care prevede că Guvernul trebuie să acorde câte 30 de măști de protecție persoanelor vulnerabile, lunar, până la încheierea epidemiei de coronavirus!

Este cinism, rea intenție sau refuz premeditat de a distribui gratuit măștile de protecție, prevăzute prin lege, pentru seniorii și oamenii fără posibilități materiale? (vezi aici)

Sau PNL aşteaptă campania electorală pentru a distribui măştile gratuite impuse de Parlament? Coronavirusul și-a luat o pauză ca să se poată organiza PNL pentru alegeri?

Oare, peneliştii vor astfel să tranzacţioneze viaţa românilor contra votului de la alegerile locale? Astfel nu ne explicăm de ce președintele Iohannis a tras de timp cât a putut și a  promulgat legea  măştilor gratuite cu doar o zi înainte de termenul limită!

Tot așa cum nu ne explicam de ce Ludovic Orban nu a asigurat nici cele 115 milioane de măști gratuite persoanelor defavorizate obligaţie prevăzută în OUG încă din luna mai, distinct de legea promulgată cu întârziere maximă de Iohannis.

Deși după amânări repetate, guvernul Orban anunța că începe de la 1 Iulie distribuția măștilor pentru care a plătit milioane de euro prin ministerul Sănătății, suntem la finalul lunii iulie și nu s-a distribuit nici măcar o mască!

Dar cu polițiștii conduşi de  Vela care îi hăituiesc şi-i amendează pe românii care nu poartă măşti, indiferent dacă aceştia sunt dintre cele 2,3 milioane de persoane care trebuiau să primească măştile gratuit, chiar de la guvern, cum rămâne? Dar cu sănătatea noastră a tuturor, care intram în contact cu persoane care nu au banii necesari să își achiziționeze măști, cum rămâne? Sau virusul nu se atinge de persoanele defavorizate?

Concluzia amară este că nici sănătatea oamenilor, nici protejarea celor fără posibilități materiale nu reprezintă o prioritate a guvernării PNL!

Altfel, PNL nu și-ar trimite agenții electorali, care nu cunosc dacă sunt sau nu purtători de virus, din ușă în ușă să intre în contact cu sute de oameni și nici nu ar refuza  să dea  persoanelor nevoiașe măștile pe care trebuiau deja să le folosească de două luni!

Altă concluzie nu putem trage văzând cu câtă nonșalanță Ludovic Orban a reușit să cheltuiască 50 de milioane de euro din banii românilor pe publicitate la televiziuni, ziare și radiouri ca să ne învețe să ne spălăm pe mâini și cum să purtăm masca! Da, ați reținut corect, Orban a cheltuit 50 de milioane de euro pe publicitate antiCOVID! Dar nu are bani să mărească alocațiile copiilor, pensiile seniorilor, sau să achiziționeze și să împartă celor 2,3 milioane de români fără posibilități materiale, măștile de protecție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *