Cine i-a ajutat pe americani? Cum l-au localizat pe generalul Qasem Soleimani, în ciuda măsurilor de precauție luate de acesta

Cine i-a ajutat pe americani? Cum l-au localizat pe generalul Qasem Soleimani, în ciuda măsurilor de precauție luate de acesta

Generalul iranian Qasem Soleimani a sosit pe aeroportul din Damasc însoţit de patru soldaţi iranieni, membri ai Gardienilor Revoluţiei, la bordul unui vehicul cu geamuri întunecate care l-a depus la scara avionului Airbus A320 al companiei Cham Wings, cu care urma să plece la Bagdad, scrie agenţia Reuters, care reconstituie ultimul drum al acestuia.

Nici generalul Qasem Soleimani, nici soldaţii care îl escortau nu erau înregistraţi pe lista pasagerilor, potrivit unui angajat al companiei aeriene care a descris pentru Reuters plecarea lor din capitala siriană.

Influentul comandant al forţei Quds, unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei, preferase să nu-şi utilizeze avionul personal din motive de securitate, a declarat o sursă din securitatea irakiană, informată despre măsurile luate de Soleimani.

Sosirea sa la Bagdad va marca totuşi ultimele momente ale vieţii sale. Rachete trase de o dronă americană îl ucid pe Qassem Soleimani, când părăseşte aeroportul capitalei irakiene într-un convoi compus din două vehicule blindate. Printre celelalte victime figurează cei care veniseră să-l întâmpine pe generalul iranian la aeroport. Între aceștia, Abu Mahdi Muhandis, unul dintre şefii Forţelor de Mobilizare Populară (PMF), o entitate guvernamentală irakiană care regrupează miliţiile din ţară, în principal şiite.

Citeste toata stirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *