Cine a inventat pensiile speciale și cine se leapădă de ele ca de Satana!

Cine a inventat pensiile speciale și cine se leapădă de ele ca de Satana!

Iohannis și PNL  nu vor eliminarea pensiilor speciale! Dar au țipat în campaniile electorale din 2019, ca niște subrete, alături de useriști, ca să dea bine la public! Și pentru că e bine să ai grijă ceea ce îți dorești, iaca, pofta ce au poftit s-a întâmplat. 

Numai că,  surpriză, Iohannis – șeful de facto al guvernării PNL- a refuzat să își asume public promulgarea legii prin care Parlamentul a impozitat drastic, cu 85%, pensiile speciale, astfel încât acestea să ajungă la un nivel rezonabil față de pensiile publice (Detalii aici)

 Așa că,  președintele doar zice demagogic c-ar vrea-o, că dă bine la public,  când e să treacă la fapte, o dă cotită, că mai studiază, mai analizează, că ”trebuie bine judecată”. 

Pe partea cealaltă, mai uimitor este faptul că premierul Orban  se dă de ceasul morții să convingă poporul că el nu a vrut și nu vrea pensii speciale și tot ce s-a întâmplat rău acestui popor este făcut doar de PSD. Buba este că pensiile speciale au apărut în țărișoara noastră taman la inițiativa unor peneliști de vază, inițiative votate și de onor premierul Orban.  Și pentru că toată lumea este curioasă cum au apărut pensiile speciale în România, altele decât cele ale militarilor, am făcut o cercetare pentru cititorii vrancea.news și am aflat, așa cum vă ziceam, că prima dată când au fost mărite pensiile magistraților s-a făcut la inițiativa fostului ministru liberal Valeriu Stoica (Legea nr. 142/1997 si Legea 303/2004) –   magistrații (3.800 de pensii speciale). Iar PNL a votat pentru

Mai departe!

În 2015, Alina Gorghiu a inițiat încă o lege și a propus ca și aviatorii să aibă pensii speciale (1500 de pensii speciale). PNL a votat pentru (51 de voturi), dupa care, în același an aceiași peneliști au fost total de acord ca și diplomații să ia pensii speciale (900 de persoane). Și ca să fie totul bine, în 2017, liderul deputaților PNL, Florin Roman a inițiat încă o lege prin care propunea ca și cei din Curtea de Conturi (600 de persoane) să beneficieze de pensii speciale ( PLX 442/2017).

Deci: cine a inventat pensiile speciale? 

Problema este că restul pensionarilor români  așteaptă să vadă cât li se vor mări pensiile din septembrie în timp ce politicienii de la conducerea statului se întrec în declarații sforăitoare. 

Sursa: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *