Ce vrăji mai face PNL-ul zilele astea la  Direcția de Sănătate Publică Vrancea? Din 15 mai vom putea zburda ca mieii pe câmpii, fără vreo teamă că ne pândește la cotitură perfidul SARS-COV-2?

Ce vrăji mai face PNL-ul zilele astea la Direcția de Sănătate Publică Vrancea? Din 15 mai vom putea zburda ca mieii pe câmpii, fără vreo teamă că ne pândește la cotitură perfidul SARS-COV-2?

După ce în mare trombă Ministrul Sănătății a numit conducere nouă la DSP Vrancea, așteptam ca această instituție să zbârnâie din toate încheieturile, raportând zilnic progresul în  procesarea de teste și efectuarea de anchete epidemiologice!

Cum ce teste? Alea 200 pe zi din alea 2000 (sau câte or mai fi!), de la Ministerul Sănătății la care a mai adăugat domnu’ primar al Focșaniului 1000 (sa trăiască!)…..!!! Alea, care aveau menirea să limiteze focarele prezentate în toată presa națională independentă (sic!), drept nenorocirea de la Focșani! Dacă nu vă amintiți, cereți la Prefect niște poze!

Cum cu cine? Cu zecile de  prospături puse de partid pe lista înmânată cu grație și executată cu recunoștință de Cătălin Bunghez și Dragoș Cozma!  

Cum care? Asistentele alese să își sacrifice vigoarea tinereții pe altarul instituției, secondate de voluntarii, trimiși să dea ajutor de specialitate! Mai exact,  să se rățoiască competent (cu mici excepții, care nu halesc, gen Janina Lazăr!)  la echipa de microbiologi și epidemiologi oripilați și scârbiți de așa  apariții! ( Noi vrem să credem că unii dintre șoferii, manichiuristele, băgătorii de seamă, în cauză, involuntar  își exhibă traumele dobândite pe vremea când aveau mici probleme în a-și lua BAC-ul pe la liceele agricole absolvite, fără să intenționeze totuși, să se răzbune pe cei care au terminat o școală mai acătării!).

Bine însă, că s-au rezolvat definitiv problemele principale,  adică, cele de comunicare, făcute  KO la DSP, odată cu angajarea unui purtător de cuvânt, absolut indispensabil în contextul secretomaniei totale care învăluie instituția! Pe scurt, tot ce afli astăzi oficial de la DSP Vrancea e o socoteală în genul  2+2-5 =8, deci,  nu se știe nimica (bine ca avem surse de încredere!)! Restul e TĂCERE!

Cum  nicio crimă nu poate fi perfectă, aflăm (fie vorba între noi, fără a fi surprinși!) că majoritatea testelor au rezultate neconcludente sau incerte, motiv pentru care de la Focșani mai pleacă încă teste la  institutul Cantacuzino!

Pe lângă testele neconcludente sau greșit realizate și prelucrate, există și acuzații publice de contaminare a laboratorului cu consecința compromiterii tuturor probelor recoltate, dar și de măsluire a rezultatelor  pentru a servi unor mârșave scopuri politice! Motiv pentru care la DSP-ul PNL-ului vrâncean, se pare că a început să mocnească  frica, iar specialiștii caută figuri prietenoase dispuse să îi asculte și să îi ierte!  

Cum de ce? Pentru că este pusă în pericol viața unor oameni, instituționalizați sau nu????!!

Cum un rezultat bine aspectat poate trage pe dreapta un adversar câteva săptămâni bune, iar inconștiența actualei conduceri a DSP este evidentă,  ne gândim că vom vedea în vara asta curgând râuri de declarații spre disperarea procurorilor neobișnuiți să lucreze cu mănuși și mască! Bine că Prefectul are multe poze, că cine știe cât timp pentru depănat  amintiri o să primească!

Sursa foto : Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *