Ce se ascunde în spatele alianței anti Oprișan! Jocurile de culise ale peneliștilor și nu numai!

Ce se ascunde în spatele alianței anti Oprișan! Jocurile de culise ale peneliștilor și nu numai!

Asistăm de o săptămână la scremerea scribilor din PNL Vrancea să scoată în față și să convingă electoratul că pentru a dărâma (ce o fi însemnând asta) pe Marian Oprișan, trebuie să se unească toate forțele politice locale la următoarele alegeri din septembrie. Bine, este destul de penibil pentru peneliștii vrânceni, care se laudă cu scoruri mari la alegeri, să fie nevoiți să apeleze la alții ca să prindă totuși un post de șef la Consiliul Județean. Deci, repetăm, alianța nu se face ca să ne fie nouă vrâncenilor mai bine, nu ni se promite nimic decât înlăturarea unei persoane!

Însă, ne-am lăsat și noi duși de val și am încercat să vedem ce stă în spatele acestei alianțe electorale. Pentru că nu credem în altruismul politicienilor locali care renunță de bună voie la avantaje politice fără a căpăta ceva în schimb!

Înainte de toate, ne-am uitat pe legea electorală și bănuim ca marele jurist și vicepreședinte PNL (Irimia) iar a dat-o cu oiștea în gard când și-a consiliat partenerul de afaceri Toma Cătălin, pentru că, din lege, noi am înțeles că dacă faci o alianță electorală locală ea nu este valabilă doar pentru o funcție, ci, sub umbrela ei, poporul constituant trebuind să depună la comun atât liste de consilieri județeni, locali cât și de primari. Asta înseamnă că PMP, PNTCD, USR, PLUS, Partida Romilor etc, nu vor avea liste proprii de candidați la consiliul județean sau consiliile locale și nici la primării, cedând cu inima largă conducerea plutonului peneleului vrâncenesc. Și uite așa ni-i imaginăm pe Hornea, Bîznă, Constantin, Nechita, Mălureanu & comp. cum vor aștepta cuminți ca de la masa stăpânului să li se arunce un oscior de ros, pentru ca ne îndoim ca domnii respectivi au atâta curaj să ceară prea multe locuri eligibile pe liste. Pe de altă parte, PNL a mai fost în alianțe și știe că după ce trece euforia alegerilor,  partidele nu mai sunt ținute de nicio învoială și astfel, majoritățile gândite se vor duce pe apa sâmbetei.

Deci, logic, am realizat că de fapt, reprezentanții partidelor mici locale, mult prea neînsemnate și neorganizate la nivel de Vrancea, vor marșa pe notorietatea națională a liderilor de la centru pentru a prinde niște locuri sigure în consiliile locale, poate, pe ici pe colo câte un viceprimar (asta își dorește USR-ul) și ceva funcții pe la instituțiile deconcentrate.

Deci, stimați cititori, nu interesează pe nimeni ce ne trebuie nouă, cetățenilor obișnuiți, contează ca o clică de politruci să își obțină niște locuri calde pe bani frumoși și cam atât.

În concluzie, ceea ce nu știu mulți dintre lipitorii de afișe de la PNL este că dacă aveau vreo speranță să câștige câteva posturi de consilieri județeni sau municipali, asta se duce de suflet, pentru ca lista va trebui să cuprindă obligatoriu și pe cei din PMP, PNȚCD, USR, Partida Romilor etc., care în mod normal nu ar fi prins vreun post călduț de ales local.

Ceea ce nu se leagă este că Toma și Ștefan, personajele lui Caragiale made în Vrancea, își doresc, de fapt, aceleași posturi călduțe de parlamentari ! Și atunci, ne gândim: nu cumva este un blat de-al lui Toma și Ștefan cu Oprișan, să se asigure că actualul președinte nu va avea decât un singur contracandidat la CJ (și acela cu șanse mici în schimbul păstrării scaunelor de deputat și senator? Și spunem asta pentru că din interiorul PNL a transpirat că sondajele de opinie realizate pe Focșani îl dau pe Grindă pierzător sigur cu mult în urma candidatului PSD.

Urmărim cu interes ițele politice locale și vă ținem la curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *