Ce scria pe fițuica după care a copiat Daniel Moroșanu, prim-vicepreședintele PNL Vrancea la BAC.

Ce scria pe fițuica după care a copiat Daniel Moroșanu, prim-vicepreședintele PNL Vrancea la BAC.

Deja s-a rostogolit în presă faptul că numărul 1 din fruntea PNL Vrancea, Moroșanu Daniel, șeful intelectualilor cu papion galben din Vrancea, mai acomodat cu procesele penale decât cu școala, și care a fost mult prea ocupat până la 42 de ani cu politichia locală decât să învețe pentru un amărât de examen de bacalaureat, a făcut pregătire la limba și literatura română. Până la urmă este imposibil să înveți și să reții ceva când ai de condus o organizație și te încălzești pentru scaunul de prefect.

Bon! (”bun”- din franceză- explicație pentru Moroșanu)

Totuși, noi am înțeles că urmașul lui Brătianu (L) deși s-a pregătit asiduu două zile întregi pentru un așa examen greu, când a ieșit de la testare, a aruncat copiuța și a spus că se duce să îl caute și să îi dea o mamă de bătaie unuia I.L. Caragiale, un pesedist înrăit, care și-a permis să facă mișto de Pic și Poc de la el din organizație! Și nimeni nu a putut să îl convingă de contrariu! Degeaba i-au zis niște copii că domnul Caragiale a murit demult, Moroșanu nu și nu că el are dovada că tipul ăsta i-a descris pe Ion Ștefan – zis Grindă și Toma Cătălin – zis Nimeni.

Iată ce scria pe copiuța lui Moroșanu: Ion Luca Caragiale – Tache Farfuridi și Iordache Brânzovenescu – O scrisoare pierdută.

Tache Farfuridi şi Iordache Brânzovenescu sunt doi membri marcanţi ai partidului de guvernământ, ei formând un cuplu de imbecilitate, întruchipare a ramolismentului politic. Farfuridi şi Brânzovenescu formează un cuplu caricatural: Farfuridi este coleric, fudul, infatuat, iar Brânzovenescu este, dimpotrivă, placid, moale, fricos, laş, o umbră a celuilalt („Tache, Tache, fii cuminte”), dar au în comun prostia evidentă. Cei doi vor să pară membri importanţi ai partidului de guvernământ, a căror părere contează şi ale căror merite sunt recunoscute în judeţ, dar, în esenţă, sunt doi imbecili ignoraţi de venerabilii politicieni, inclusiv din partidul lor.

Farfuridi şi Brânzovenescu nu sunt îngrijoraţi de problemele electoratului ci se tem ca nu cumva să fie ei înlăturaţi de la matrapazlâcurile politice, la care ţin cu tot dinadinsul să participe, să se implice şi să profite de avantajele inerente. De altfel, din reflex demagogic, Brânzovenescu se avântă ridicol: „iubesc trădarea (cu intenţie), dar urăsc pe trădători…”.

Discursul lui Farfuridi este un model al comicului de limbaj, prin care se parodiază stilul oratoric, concretizat în discursul politic ce scoate în evidenţă platitudinea gândirii, confuzia lingvistică a personajului, iar stilul bombastic şi infatuat devine caricatural” (comentarii de pe Crispedia.ro).

Acum, că am citit și noi, ne gândim: cine este Farfuridi și cine Brânzovenescu în concepția prim-vicepreședintelui PNL Daniel Moroșanu? Vă lăsăm pe voi să îi recunoașteți.

Prezenta este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Considerăm că numai proștii n-ar putea înțelege.

1 thought on “Ce scria pe fițuica după care a copiat Daniel Moroșanu, prim-vicepreședintele PNL Vrancea la BAC.

 1. Provocare pentru Morosanu: Cine a scris asta?

  In lumea asta cu de toate,
  Unde se-nvata contra cost,
  Pacat ca nici o facultate
  Nu da si diploma de…PROST.

  Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
  Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti!
  O, Doamne, de ne-ar creste graul
  Cum cresc recoltele de…PROSTI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *