Când limba biciuiește nemilos fesele șefului! Cine-i șeful? A cui e limba?

Când limba biciuiește nemilos fesele șefului! Cine-i șeful? A cui e limba?

Am zice că e bătălie pe postul de pupător de fund prin urbea noastră. Fundul, bineînțeles, este unul la înălțime mică de la sol dar e fund de demnitar și atunci pupătorii fac eforturi serioase să se aplece de șale  să pupe cu grijă ca nu cumva să li se frângă limba când demnitarul se așază pe scaun. 

Oricum Caragiale ar fi obținut premiul Nobel pentru literatură dacă ar mai fi trăit și ar fi petrecut câteva zile prin Vrancea. – Ion Luca Caragiale este un scriitor! –  precizarea este pentru Daniel Moroșanu, prim – vicepreședintele PNL care nu reușește să ia BAC-ul la limba română pentru că este prea ocupat să îi convingă pe cei din Vidra că este momentul să voteze un primar fără scoală și cu dosare penale.

Bon! Și uite așa, încercând să facem o lista cu pupătorii de fund, ne-am oprit la niște profesori din Vrancea. Și ne-am întrebat: Oare s-au simțit umiliți când Ion Ștefan și Dumitru Toma i-a trimis pe stradă (la propriu ) să obțină semnături pentru PNL și să convingă foștii elevi, alegătorii de astăzi,  ca nu este nevoie de școală ca să ajungi primar sau ministru sau liderul unei formațiuni politice? 

Oare s-au simțit jenați să spună celor din jur că sunt conduși de un personaj care nu are BAC-ul și căruia i se adresează cu apelativul ”domnule prim vicepreședinte”, și așteaptă răbdători la rând să le ofere un post de șef prin vreo școală?? 

Am vrea să știm dacă s-au simțit umiliți când,  pentru a-și păstra funcțiile, au fost  obligați să își pună la pozele de profil de pe facebook reclama cu Ion Ștefan sau cu Toma? Le-a fost ușor de acceptat? 

Sau, dacă  s-au simțit în vreun fel umiliți când au fost puși de șeful lor suprem pe aceeași linie cu cârciuma? Adică, mărirea salariilor profesorilor este la fel de oportună ca aruncatul banilor la cârciumă! 

Cum poți să ieși cu capul sus în fața elevilor care știu că ești reprezentantul unui partid care nu dă doi bani pe învățământ și care aruncă banii pe afișe și eșarfe, dar se calicește să cumpere măști și dezinfectanți în școli sau să mărească alocațiile?

Cum motivezi tu, profesor, că îi votezi pe cei care nu iți dau mărirea de salariu care ți se cuvine dar ai înjurat ciuma roșie care, însă,  ți-a dat înapoi cu dobândă banii luați de Traian Băsescu?

Poate este de bon ton să fii anti PSD. Dar, să te duci în PNL Vrancea unde trebuie să pupi în fund cele mai de jos personaje, interlopi agramați și fără nicio calificare doar ca să îți păstrezi postul de director, sau inspector școlar ori ca să ți se ofere unul dintre  acestea, credem că trebuie să renunți la titlul de ”dascăl” ca să nu faci de râs corpul profesoral care a dat acestei țări cu adevărat oameni de valoare și a educat efectiv zeci de generații! 

#Romania.needucata

1 thought on “Când limba biciuiește nemilos fesele șefului! Cine-i șeful? A cui e limba?

  1. Marchitan care este unsa inspectoare generala peste invatamantul vrancean este la fel de agramata ca Grinda. Nu uitati ca ea este pila lui Toma si se lauda ca va fi secretar de stat in minister daca iese PNL! Succes tovarasi profesori! Sa va fie de bine! Votati PNL ca este partid de ”telectuali” si voi va regasiti acolo! HA ha ha! Penibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *