Ca orice PNL-ist care se respectă, Prefectul Berbece se oftică mai repede decât ar fi cazul!

Ca orice PNL-ist care se respectă, Prefectul Berbece se oftică mai repede decât ar fi cazul!

În debordanta lui fudulie, prefectul Berbece, s-a gândit să intimideze jurnaliștii care îndrăznesc să îi cotrobăie prin dulapuri după scheleți! Ca să dea un exemplu răsunător, într-o plângere de toată jena (disponibila aici) adresată judecătoriei Focșani, prefecturașul de Vrancea se tânguie despre cum a vrut redactorul pârât să îl facă pe el, ditamai demnitarul, de râsul lumii! Și mai vrea prefectul, cu mâna justiției, să ia și ceva  bani de la redactor, … pe motiv că și PNL-ul a fost obligat odată sa dea…, (cu precizrea prefecturală că în cazul PNL instanța s-a răzbunat, practic degeaba!)!

Ceea ce nu înțelege prefectul nostru este faptul că a călcat din prima dată pe bec în momentul în care, continuând munca de activist de partid după instalarea în funcția care îi cerea imperativ o conduită apolitică, a refuzat constant să răspundă cererilor de informații publice! Apoi a tot continuat să calce pe bec, folosind la greu infrastructura instituției la vârful căreia s-a trezit catapultat, pentru a face campanie electorală partidului care l-a scos la lumină, refuzând clarificarea calității sale de funcționar public (sau nu!), abuzând funcția publică pentru a trage foloase politice, interferând cu competențe care conform legii aparțin conducătorilor altor instituții, și, în general, orbecăind haotic printre meandrele legislației în puținul timp rămas între desele exerciții de imagine pe care le practică ridicol de la instalarea în scaun, până în zilele noastre!

Ce ne place la Berbece este faptul că el nu dorește să convingă instanța că acțiunile lui sunt legale (nici nu ar avea cum!), ci se arată mai degrabă deranjat de faptul că s-a scris despre ele!

Îl asigurăm pe prefectul Gheorghiță că în articolele noastre nu îi este niciodată vizată imaginea, pentru simplul fapt că, în calitatea lui de slujbaș apolitic, nu imaginea îi este importantă! Mai degrabă, era de așteptat ca sub dojana publică, prefectul să se corecteze și să își înfrâneze pornirile mai puțin legale care se întâmplă să îl  mai și umple de ridicol, situație care le dăunează serios șefilor de la partid pe care se străduiește într-atât să îi mulțumească!

Cât despre opinia de presă, aceasta nu poate fi  pusă la îndoială  de Berbece, care ar fi trebuit să fie primul îngrijorat de semnul de întrebare ridicat în legătură cu starea de  incompatibilitate a directorului său de cancelarie, atâta vreme cât pe subiect s-a exprimat oficial Agenția Națională de Integritate (extras din documentul de la ANI, disponibil aici), așa cum era normal să fie primul rușinat de modul eronat în care a informat public că în Vrancea există restricții mai dure decât în alte județe și că e legal să fie aplicate amenzi pentru deplasarea persoanelor în interiorul zonei metropolitane, atâta timp cât chestiunea i-a fost clarificată defavoarabil de înșiși șefii lui mai deștepți, de la MAI!

Nu mai vorbim de informația referitoare la faptul că a permis funcționarea în perioada de restricție a unui anume restaurant, care a oferit nelegal pe parcursul mai multor săptămâni, în incintă, servicii de servire a mesei pentru un grup pestriț de privilegiați din care au făcut parte, pe lângă Berbece, membri (unii confirmați pozitiv COVID 19!) din conducerea militară a spitalului județean Focșani, DSP, Virgil etc! Realitatea acestei încălcări a legii a fost confirmată public, taman pe calea unui drept la replică, care ar fi trebuit să atragă deja până acum atenția procurorilor (gen, DNA!)! 

Având în vedere cât ține Berbece la imagine, ne-am fi așteptat să se apere în special cu privire la felul în care și-a folosit statutul pentru a-și propulsa în funcții fiul și nepoata, …sau despre cum a gestionat în timpul stării de urgență datele cu caracter personal și medical a unor persoane private în scop politic, … sau despre cum se bagă ca musca în lapte prin treburi care nu sunt ale lui …, acestea fiind într-adevăr situații care îi pot mototoli  imaginea pe care și-o filtrează îndelung, pentru a da bine pe tapet!!!

1 thought on “Ca orice PNL-ist care se respectă, Prefectul Berbece se oftică mai repede decât ar fi cazul!

  1. Este suparat ca l-ati gasit cu schelete! Dar vad ca nu s-a plans la instanta ca ati scris de cv-ul lui gol! Cred ca i-a fost rusine sa zica ca a facut facultatea si tarziu si la frecventa redusa! Mai sapati sa vedeti ce liceu a terminat si cu ce nota

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *