Breaking News! Școala nu va începe pe 14 septembrie!

Breaking News! Școala nu va începe pe 14 septembrie!

Suntem în pandemie de 8 luni iar ministrul educației este ocupat să găsească niște „pepsiglas” să se ascundă după el când părinții vor începe să arunce cu pietre, nu să își organizeze sistemul de învățământ pentru începerea cursurilor! Altă explicație nu găsim la lipsa totală de coerență și soluții! Elevii din România nu învață de 8 luni de zile iar Guvernul Orban nu reușește să își revină din șocul pandemiei ca să pună mințile luminate din Guvern să găsească soluții. Cu toate că președintele României prezenta acum câteva săptămâni în culorile curcubeului variante de începerea școlilor și explica că fiecare autoritate va analiza și decide punctual cum și în ce fel se vor desfășura cursurile, ministrul sănătății a emis un ordin care face aproape imposibilă începerea cursurilor!

Situația din Romania este cel puțin aberantă. Pandemia de coronavirus a lovit întreaga planeta, nu doar România. Și totuși, celelalte state, mai ales cele din Europa eu reușit să se dezmeticească și au decis că viața trebuie să își urmeze cursul! De pe continentul american și până în Asia, guvernele au reușit să găsească peste vară proceduri care să reducă la minim transmiterea virusului la școală pentru ca elevii să poată începe cursurile. Doar în România nu se poate! Ni se spune că sunt prea multe cazuri de covid și riscul de transmitere comunitară în școli este prea mare dar lăsăm hoarde de agenți electorali PNL să bată din ușă în ușă și să împartă covidul la liber.

Nu achiziționăm măști, viziere sau tablete pentru elevi și profesori, nu mărim alocațiile și nici salariile profesorilor, dar alocăm sume istorice ca să organizăm alegeri locale! Cam așa putem descrie pe scurt situația din Romania!

Și nimeni nu  mai iese în stradă! Niciun profesor nu este deranjat că reprezintă mai puțin decât un medic sau polițist care beneficiază de grija statului la locul de muncă. Oare profesorii știu că refuzul Guvernului PNL de a da măști gratuite profesorilor este ilegal? Oare profesorii știu că în Romania, Codul Muncii prevede obligația angajatorului de a asigura sănătatea salariaților, fără a le impune obligații financiare? Este de înțeles ca  Guvernul să încalce legea în timp ce dă lecții de cât de important e să se respecte regulile la începerea școlii?

La toate aceste întrebări nu avem răspunsuri logice. Poate domnii profesori au. Însă, la această oră situația este următoarea: printr-un Ordin al Ministrului Sănătății, PNL a impus unităților de învățământ condiții imposibil de îndeplinit până la începerea școlii, dar nici formula predării online nu este posibilă pentru că nici elevii și nici profesorii nu au tablete și acces internet oriunde! Ba mai mult,  mii de părinți care au contract cu after-school-uri private nu mai au unde lăsa copii după școală!

Guvernul PNL produce zilnic decizii haotice legate de începerea școlii care aruncă în aer viața a milioane de familii. Și nimeni nu are nimic de obiectat!

Sursa foto: ExtraNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *