Barna îl lasă fără minister pe Grindă!

Barna îl lasă fără minister pe Grindă!

Ion „Grindă“ Ștefan va pierde postul de ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în favoarea lui Dan Barna, liderul USR dacă cele două partide vor forma guvern după 6 decembrie (Doamne ferește!).

Ca urmare PNL și USR duc lupte crâncene pentru posturile din guvernul anunțat deja de Klaun. Supărat că a rămas la fundulețul gol, Ion Ștefan a băgat un degețel în gură și tot plânge pe la poarta lui Iohannis. Este clar acum că primarii vrânceni nu vor primi de la Grindă nici un chior găurit cu tunul după alegerile din 6 decembrie pentru că NU va mai fi ministru. De la alții din PNL și USR nici atât! Singura lor șansă pentru proiectele destinate comunităților rămâne tot PSD!
Recenta întâlnire de la Vila Lac a președintelui Klaun Iohannis cu liderii PNL a clarificat multe dintre necunoscutele ce ar fi putut apărea DUPĂ alegerile parlamentare din 6 decembrie. Vă spuneam că Ion „Grindă“ Ștefan a fost lăsat pe afară și nu a fost poftit la întâlnirea respectivă motivul fiind acela că prietenul Iohannis i-a tras deja preșul de sub picioare. Liderii peneliști în frunte cu Orban s-au plâns președintelui Iohannis că USR cere tot mai multe și îi lasă fără obiectul muncii. În momentul respectiv Klaun le-a dat în cap lui Orban&co cu sondajele de opinie. Sondaje care spun că PNL în nici un caz nu poate face Guvern fără USR.

În condițiile date Orban&co își iau m_ia înapoi, dar tocmai de la tovarășii lor de la USR. Doleanțele lui Barna ar fi Internele, Justiția și Finanțele. Bașca un post (despre care Barna vrea să fie singurul, de vicepremier. Partea nasoală pentru grindă este că Barna poate fi singurul vicepremier doar din postura de ministru al Dezvoltării. Adică tocmai de pe scaunul ocupat în prezent de tolomacul Ion Ștefan.

Nu știm dacă cele trei ministere de mai sus nu se pot schimba dar postul de vicepremier pentru Dan Barna rămâne bătut în cuie ca condiție pentru ca USR să bată palma cu PNL. Dat fiind toată povestea asta Grindă a început să plângă și să suspine că el a făcut tot ce i-au cerut Orban și Iohannis. Și nu merită să fie tratat așa când el a dat și din buzunar pentru partid. Ca să-l potolească Orban i-a arătat și lui Grindă sondajele de opinie pentru vrancea iar cifrele arată că PNL o va lua în goarnă rău de tot, unul dintre artizanii „succesului“ fiind tocmai Ion Ștefan. La ceas de seară și de supărare i s-au reproșat toate tâmpeniile făcute de la angajarea neamurilor la scena de mim de la Constanța.

Într-un final Grindă a tăcut și a înghițit dar tot a cerut ceva (el ar vrea ministerul de Interne pentru el sau Dancă ). Partea mai nasoală pentru primarii vrânceni cărora Grindă le-a promis sacii cu bani pentru proiectele cu bani europeni este că se pot șterge în părțile moi cu tot ce le-a spus Ștefan. Indiferent că au fost promisiuni ori au fost șantajați cu scopul de a aduce voturi pentru PNL la alegerile din 6 decembrie. Să fie clar Ion Ștefan nu mai pupă încă un mandat de ministru al Dezvoltării, adică omul cu cheia de la pușculița Guvernului.

Așa că avem un mesaj pentru toți primarii localităților vrâncene: Zoe fii bărbată și dă-i un șut în fund PNL-ului. Ne vedem pe 6 decembrie!

Sursa foto digi24.ro / Sursa articol: flux24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *