Bârfe de Crăciun (Fericit SRI!)

Bârfe de Crăciun (Fericit SRI!)

Ce mai face partidul de guvernământ în Vrancea?
După ce a dat un ministru și doi secretari de stat, este evidenta preocuparea PNL Vrancea pentru promovarea muncii asidue de partid.
Se remarca apetența liderilor PNL pentru spațiul online în conferințele de presa ținute în stilul vlogarilor, ironia care se vrea fina, zâmbetul de vedeta TV cu care se alinta Cătălin Toma, vinerea, în fata camerelor de luat vederi, în timp ce face bilanțul activității laborioase din timpul săptămânii și dă indicații în stânga și-n dreapta despre cum trebuie sa arate viitorul.
În aceeași linie, Ion Ștefan face poze de dimineață până seara , din toate pozițiile, să vadă tot poporul ce mult muncește (deși nu face nimic deosebit de oricare alt ministru!), în lupta mare cu greaua moștenire. Transparente sunt și întâlnirile cu colegul senator, cu care se sfătuiește ce facturi sa mai achite, ce bete sa mai bage prin gard, sau ce criterii sa aplice intre neamuri și lipitorii de afișe la propulsarea în funcțiile publice. Asa afla poporul cum cum deciziile administrative ale PNL sunt de fapt rezultatul unor strânse consultări politice .
La nivel local, vântul schimbării suflă mai slab decât ne-am fi așteptat (poate pentru ca majoritatea șefilor de deconcentrate sunt simpatizanți PNL rămași pe posturi încă din timpul guvernării PDL?!), dar campania de publicitate se desfășoară după aceeași rețetă trecându-se de la stilul sec, auster, instituțional, la o abordare laudativa, în stil jurnalistic..
Acum știm cu cine își bea prefectul cafeaua, cu cine servește cina, cine ii vizitează biroul în ședințe mai mult sau mai putin informale, remarcând de fiecare data, din capturile de imagini realizate din toate unghiurile posibile și postate cu generozitate pe Facebook, foarte multe figuri cunoscute de la PNL, care își afirma interesul pentru mult blamatul scaun de bugetar!
Se pare ca prefectul a mutat cu totul echipa de comunicare de la PNL la prefectura (mai scutește la partid banii de curent!) și ca, deși oamenii care mișună prin secretariate nu sunt angajați la instituție, au acces nemijlocit la documentele MAI, și nu numai!
Nu ne gândim neapărat ca jurnaliști , sau oameni politici care au blamat ani de zile administrația publica și discreția instituțională, ar putea fi interesați de secretele de serviciu, secretele de stat, secretele cele mai stricte samd, dar e curios cum MAI și ale ei SIPI, DIPI, SRI, STS și alte instituții care povestesc povesti despre incidente de securitate, cuprinși de spiritul Crăciunului, se fac ca nu vad ca PNL nu umbla numai cu colindul ….!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *