AMENZILE DATE ÎN STAREA DE URGENȚĂ POT FI CONTESTATE PÂNĂ PE 29 MAI!

AMENZILE DATE ÎN STAREA DE URGENȚĂ POT FI CONTESTATE PÂNĂ PE 29 MAI!

Așa cum se știe deja, în perioada stării de urgenta, polițiștii și jandarmii au aplicat amenzi tuturor celor care au ieșit pe strada și nu au avut declarație, sau dacă aveau peste 65 de ani și au ieșit în alt interval orar decât cel impus de premierul Orban împreună cu ministrul Vela. De altfel, mulți români au fost extrem de supărați că deciziile de forță luate au fost impuse fără nicio analiza înainte.

Vă reamintim că persoanele peste 65 de ani au fost obligate să stea în casa deși nu a fost prezentat niciun studiu care să arate că doar aceasta categorie de vârstă este vulnerabilă! Avem prieteni, părinți iar printre aceștia profesori, doctori, ingineri etc. care sunt activi din punct de vedere profesional și care au o sănătate foarte bună și care totuși au fost ținuți forțat în casă.

Ba mai mult, li s-a permis să se ducă la magazin doar între 11 si 13! Ciudat nu? Știut fiind că persoanele mature și mai ales bunicii noștri se trezesc dimineața devreme iar orele în care puteau sa facă cumpărături erau și orele când ”tinerii” erau deja pe străzi cu diferite treburi. Și uite așa s-a ajuns ca la țară mai ales, numărul de amenzi sa fie foarte mare pentru că, fără sa le spună măcar, polițiștii lui Vela, obligați să aplice numărul de amenzi dat de la centru, completau cu sârg procese verbale de contravenție tuturor celor pe care îi vedeau ca ies seara să își aducă acasă vaca sau capra de pe izlaz. Până la urmă, trebuiau să stea și bietele animale sa mănânce doar intre 11 și 13 ca să nu fie nevoit stăpânul să plătească  vreo amenda.

Însă, Curtea Constituțională a decis că amenzile nu puteau fi date pentru că Guvernul PNL nu putea să decidă, el însuși, să restrângă drepturile românilor, de s-a ajuns ca unii să se considere ”arestați la domiciliu”. Aceasta înseamnă că polițiștii nu au avut bază constituțională nici pentru amenzile „mici” (cele aplicate în prima fază a stării de urgență) și nici pentru amenzile „mari” (cele aplicate după majorarea amenzilor). Dar, ceea ce trebuie știut este că, Curtea Constituțională nu a anulat implicit și amenzile date, de aceea, fiecare persoana  dintre cei amendați, poate contesta amenda în instanță. Iar acest lucru  nu se poate face decât în termen de 15 zile de la încetarea stării de urgenta, adică până vineri, 29 mai

Pentru cine dorește să trimită la Judecătorie contestație, consiliul județean a pus un model pe site-ul propriu, pe care vi-l atașam și noi.

CLICK aici pentru a descărca modelul de contestație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *