Alo DNA? Păi și cu ”investigațiile” lui Sclavone și Oancea plătite de PNL ca să convingă poporul de cât de corupt este Oprișan, cum rămâne?

Alo DNA? Păi și cu ”investigațiile” lui Sclavone și Oancea plătite de PNL ca să convingă poporul de cât de corupt este Oprișan, cum rămâne?

În ultimii ani, ziarele și site-urile de știri locale din județul Vrancea s-au întrecut să scrie cât de corupt este Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean și lider al PSD Vrancea, și cât de buni sunt ei, cei care ”vor să scape Vrancea de baron”.

Apropos de site-urile de știri din Vrancea, într-un material viitor o să vorbim și despre  oamenii care sunt în spatele acestora, dar mai ales de cât de obiectivi sunt jurnaliștii plătiți de  oameni politici ca să scrie despre adversarii lor.

 Acuzațiile la adresa lui Marian Oprișan au curs în continuu, și au  fost promovate cu bani grei de Ion Ștefan, Cătălin Toma and company în tot felul de campanii de presă. Să ne amintim de marșurile PNL Vrancea și de chemarea oamenilor în stradă, în Piața Unirii din Focșani pentru a scanda ”Mariane nu uita ești pe lista DNA”. Dar mai ales, să nu uităm cum, Cornel Condurache și Sebi Oancea transmiteau de la fața locului și dădeau ca sigure informațiile ”pe surse” cum că Marian Oprișan o să fie reținut de procurori, că a furat tot ce s-a putut din Vrancea și că din acest motiv au plecat concetățenii noștri peste mări și țări, pentru ca le-a luat pâinea de la gură baronul.

Și totuși, realitatea este alta! Oprișan nici nu a furat și nici nu a fost reținut. Iar asta nu o spunem noi, ci chiar procurorii.

Deși a fost verificat și pe dungă de DNA, Curte de Conturi, Poliție, ANAF, ANI…., deși i-au fost interceptate convorbirile și comunicările, deși a fost supravegheat video, audio și chiar fotografiat, localizat și urmărit prin mijloace tehnice timp de foarte mulți ani, Marian Oprișan le-a dat cu tifla tuturor adversarilor politici, demonstrând că toate lucrurile de care a fost acuzat nu au fost decât fake news-uri.

Astfel, DNA a recunoscut printr-o adresa trimisă șefului consiliului județean că l-a monitorizat pe acesta complet în ultimii ani și pentru că nu a fost identificată nicio faptă de corupție, cauza a fost clasată în luna iunie 2020. Sursele noastre ne-au confirmat că alături de Marian Oprișan au fost monitorizate mai multe persoane din proximitatea acestuia pornind de la familie și terminând cu șoferii și colaboratorii apropiați. Așadar, un nou dosar a fost pornit în 2014 de DNA în timp ce celebrul Dosar ”Căprioara” în care Oprișan a fost achitat încă era pe rol, pronunțarea fiind în decembrie 2015.

Mai pe înțelesul lui Daniel Moroșanu, deși s-a dat peste cap echipa de majorete de la PNL să îi facă plângeri și sesizări, după ani de verificări, în cârca lui Oprișan nu a putut fi pusă nicio faptă de corupție!

 Și asta vine într-un moment cum nu se poate mai prost pentru adversarii lui politici, în prag de alegeri, campania electorală făcută de PNL Vrancea rămânând practic fără lait-motiv.

Cum să mai spui că Oprișan a furat și e corupt când instituțiile statului, pe care nu le putem bănui de prietenii profunde cu președintele Consiliului Județean, nu au reușit să găsească  nicio hibă în activitatea acestuia și au constatat că averea familiei sale nu are legătură cu banul public?

Pe de altă parte, de când au ajuns la guvernare și s-au culcușit bine pe tot felul de scaune de conducere, peneliștii au început să facă exact ce i-au reproșat ani de zile lui Marian Oprișan.

Și dacă mai trebuia ceva ca să demonstrăm cât de ”corecți” și ”apolitici” sunt  așa zișii jurnaliști vrânceni căutați să vedeți câte site-uri și ziare locale au preluat știrea că Marian Oprișan a fost monitorizat de către DNA în ultimii 6 ani și că a fost clasată cauza din lipsă de fapte de corupție. Cu o singură excepție, nimeni nu a scos nicio șoaptă despre clasările, achitările și NUP-urile primite de liderul PSD Vrancea de la anchetatori.

Învățătură: ai grija când sapi groapa altuia că e posibil să cazi în ea!

Sursa foto: luju.ro
Sursa foto: luju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *