ALERTĂ! Se pare că primul efect al tragerii la sorți a președinților și locțiitorilor de circumscripții din Vrancea este acela că o bună parte dintre ei și-au dat demisia sau pur și simplu nu s-au prezentat la sediile primăriilor unde au fost alocați

ALERTĂ! Se pare că primul efect al tragerii la sorți a președinților și locțiitorilor de circumscripții din Vrancea este acela că o bună parte dintre ei și-au dat demisia sau pur și simplu nu s-au prezentat la sediile primăriilor unde au fost alocați

La acest moment președinta Tribunalului Vrancea, judecătoarea Daniela Matache și prefectul PNL Gheorghiță Berbece trebuie să găsească soluții urgent pentru ca procesul electoral să nu fie afectat!

Astfel, președinții și locțiitorii desemnați, din cauza distanței față de localitatea de domiciliu nu s-au prezentat sau ,au trecut doar câteva minute pe la birouri, în condițiile în care sâmbătă ar fi trebuit ca circumscripțiile  să funcționeze până la orele 24,00.  

 La Adjud, de exemplu, președintele și locțiitorul au domiciliul în alt județ decât Vrancea, (Chiajna și Brăila), ceea ce va face ca Biroul Electoral să funcționeze sporadic. De asemeni, din sursele noastre,  în județ  sunt multe birouri unde președinții sau locțiitorii nu s-au prezentat din cauza distanței, cel mai elocvent exemplu fiind localitatea în care locțiitorul este în carantină din cauza COVID-19” .

Așa cum vă spuneam zilele trecute, programul informatic folosit de președintele Tribunalului la desemnarea aleatorie a magistraților și juriștilor neafiliați politic nu este omologat sau avizat de Autoritatea Electorală Permanentă și a făcut ca oamenii să se trezească la zeci de km distanță de domiciliu (mulți dintre aceștia femei) ceea ce a făcut extrem de problematică deplasarea în locurile în care au sediile Birourile de Circumscripție.

Pe de altă parte,  deja se anunță un val mare de demisii, dat fiind că experții electorali desemnați la circumscripții au cam fost lăsați să se descurce singuri, acolo unde primarii i-au primit cu dezinteres sau cu ostilitate!
Fiindcă, în mod evident Prefectul a avut alte apăsări în săptămânile anterioare debutului perioadei electorale, alegerile din acest an ar putea fi primele în care nu competitorii electorali pun probleme, ci autoritățile girate de guvernul liberal, care este incapabil să își facă treaba!

Dar, este așteptat cu interes justificarea publica a bramburelii create de Tribunal si o explicație a reprezentantului Guvernului în teritoriu care sa explice de ce nu s-a asigurat logistic ca președinții de circumscripții sa își preia efectiv mandatele și sediile, și care este motivul pentru care nu a ieșit public să explice situația!

Adresa AEP

Sursa foto: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *