Alegerile locale bat la ușă iar de frica COVID-ului Tribunalul stă închis! Prima plângere a fost depusă de PSD

Alegerile locale bat la ușă iar de frica COVID-ului Tribunalul stă închis! Prima plângere a fost depusă de PSD

Am aflat cu toții că pe 27 septembrie suntem chemați la urne, unii pe picioarele lor, alții cu izoleta, ca să zicem pe cine vrem primar, președinte de consiliu județean sau consilieri. 

Așa că, prima activitate oficială din această perioadă pre electorală a fost desemnarea președinților și locțiitorilor care să conducă birourile de circumscripție de la nivelul localităților, treabă care pică în sarcina președintelui de Tribunal. 

Numai că, se pare că procedura de tragere la sorți la care au apelat judecătorii a fost una cu probleme. Astfel, cu ajutorul unui program informatic creat de niște informaticieni de la Judecătoria Gorj, președinta Tribunalului, judecătoarea Daniela Matache, a încercat să scutească timpul pe care trebuia să îl petreacă extrăgând din urnă președinții și locțiitorii, doar că rezultatul a fost unul prost. Se pare că legea cere ca la momentul desemnării să se țină cont de domiciliul celor băgați în urnă, tocmai pentru că la alegerile locale nu poți vota decât în localitatea trecută pe buletin. Așa se face, juriștii trași la sorți s-au regăsit care pe unde s-a nimerit, fără nicio legătură cu localitatea de domiciliu. Pe lângă asta, se pare că programul informatic folosit nu este omologat/acreditat și nu oferă nicio procedură de desemnare transparentă așa cum zice la lege.

Având în vedere contestația PSD-ului privind contestarea tragerii la sorți, am încercat să luam legătura cu reprezentanții Tribunalului Vrancea pentru un punct de vedere, dar se pare că la sediul instituției nu a fost asigurată permanența deși în legea electorală este menționat că toate instituțiile implicate în alegeri au această obligație mai ales în zilele în care se împlinesc termene. 

Din informațiile pe care le deținem, în afară de PSD, au mai depus contestații cu privire la modul de tragere la sorți și alți juriști dintre cei desemnați. 

Contestația PSD a fost depusă atât la Biroul Electoral Central pentru modul de desemnare al BEJ Vrancea cât și la Tribunalul Vrancea pentru desemnarea conducerilor din  celelalte localități din județ.

Revenim cu amănunte!

Citeste plangerea in integralitate pe monitoruldevrancea.rohttps://monitoruldevrancea.ro/2020/08/07/psd-vrancea-solicita-anularea-procedurii-de-desemnare-a-presedintilor-si-loctiitorilor-birourilor-electorale-de-circumscriptie-din-vrancea/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *